Новини за Банско

БОРЯНА КАЛИСТРИНА ПРЕДСТАВИ В РОДНИЯ СИ ГРАД БАНСКО СВОЯТА КНИГА „ВСЕКИ ДЕН Е ЧЕТИРИ СЛЕДОБЕД“

В навечерието на Празника на Банско, в читалище „Никола Вапцаров-1984 г.“ бе представена книгата на банскалийката  Боряна Калистрина „Всеки ден е четири следобед“. В нея са събрани избрани стихове на авторката от осемдесетте години на миналия век до сега. Четири десетилетия, през които се смениха времето на социализма, дългия преход към демокрация и началото на дигиталната епоха. Години, през които Боряна Калистрина пише социална поезия, в която синтезира философия, музика и слово; събира в стихове шепота на Пирин и песните на Глазне.

Банскалии са хора с корени, но и хора с криле – така определи творчеството на поетите от Банско редакторът на книгата  Димитър Христов.

А защо „Всеки ден е четири следобед“? – това е времето, в което човек може да се открадне от света за няколко минути, да се събере и да намери себе си.

Боряна Калистрина изказа дълбоката си благодарност за вниманието и интереса към книгата й пред публиката в препълнената зала, в която имаше много деца и хора от различни  поколения.

Поезията й бе представена на фона на музика, виртуозно изпълнена от китаро-мандолинно трио със солист Пламен Маслев.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading