Новини за Банско

Да се приберем живи и здрави у дома - в сезона на тежкия летен трафик всеки от нас иска близките му да се предвижват безопасно

Вчера се проведе заседание на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата за Област Благоевград, на което бе докладвано становището на експертите.

 

Всички те смятат, че е необходимо проблемите на безопасността по пътищата да намерят място в ежедневието на семействата, учебните заведения, институциите, в отношенията между хората на пътя.

Основната мисия на всички да бъде запазван живота и здравето на населението.

Особено внимание бе обърнато, от членовете на комисията, за предприетите действия относно обезопасяване на районите около училища, детски градини и центровете за подкрепа за личностно развитие, участъците на републиканската пътна мрежа, като осветление, освежаване и подновяване на вертикална и хоризонтална маркировка, както и за поставянето на изкуствени неравности.

По време на заседанието бяха обсъдени и проблеми свързани с недопускане свободно придвижване на домашни животни по пътните артерии на републиканската и общинската пътна мрежа.

Акцентирано бе върху поддръжката на осветлението на тунелите на територията на областта, светлинните отразители, качеството на хоризонталната и вертикална маркировка и почистването от растителност по натоварени участъци от републиканската и общинската пътна мрежа.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading