Новини за Банско

ЦЕНАТА НА УСПЕХА

Отбелязването на Деня на българския спорт, който се чества на 17 май, в Банско започна дни по-рано. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните на Община Банско проведе среща на членовете на спортните клубове в общината с интересни събеседници.

С надслов „Цената на успеха“ спортистите разговаряха с Катрин Гемкова - състезател на Таекуон-до клуб „Хоук“– Банско, европейска шампионка при жените от европейското първенство в Пореч, Хърватия 2022 г. и Благой Тодев - състезател на Клуб по биатлон "Банско – 2019", европейски шампион за младежи, вицесветовен шампион и носител на малкия кристален глобус при младежите през 2022 г.

Доц. д-р Татяна Дзимбова, преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски", направи презентация на тема „Храненето на спортиста“.

Участниците в срещата бяха приветствани от зам.-кметът Костадин Атанасов, който подчерта, че спортните постижения са триумф на духа, на човешкия избор за самоусъвършенстване, на смелостта да влезеш в битка и на твърдостта да не се отказваш. Той напомни, че спортистът никога не побеждава сам, а зад успеха му е трудът на треньори, специалисти и учители.

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading