Новини за Банско

Лято в Банско

Пъстър, интересен, забавен и познавателен - това са малка част от определенията за предпоследния юлски уикенд в Банско. И поредно доказателство, че тук има за всеки по много от всичко.

Дори уикендите в Банско са по-дълги и започват още в петък. А понякога в четвъртък.

В продължение на три прекрасни вечери – от четвъртък до събота, Лятната филмомания под звездите показа най-доброто от световното екстремно и планинарско кино в 8 филма от Австралия, Германия, Испания, Полша, Франция, Италия и Австрия. Програмата представи истински истории за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата Планета – Хималаите, Патагония, Гренландия, Доломитите, Алпите, Тасмания и вълните на Хаити.

Сладкодумните бански баби отново събраха на „благ моабет” гостите на Банско и им показаха как се преде, а ръка́тата Мария Кушлева показа как се тъче на разбой в уникалната атмосфера на Веляновата къща.

В съботната вечер целият площад „Възраждане” се превърна в мегдан за надиграване. Настроението за веселба създадоха самодейците от читалището в с.Места, които с песни и хора увлякоха събралото се множество в общо хоро.

В петък бе открита изложбата на „Ново начало” на Венцислав Захариев, който представя в Туристическия информационен център своите живописникартини, графики и дърворезба. Експозицията на талантливия художник ще остане подредена до 27 юли.

Програмата от общинския календар за културни и спортни събития продължава всеки уикенд до края на м. септември.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading