Новини за Банско

Състезателите от Клуб по биатлон  " Банско 2019" участват в два големи спортни форуми

В м.Куртово, недалеч от Високопланинската спортна база „Белмекен”, се провежда Държавното първенство по биатлон за най малките надежди.  Двадесет деца от Банско, на възраст от 8 до 12 години, се надбягват със ските с  връстниците си и мерят точността на стрелбата си на огневия рубеж. Треньорът Георги Джолев е изключително доволен от представянето на  най-младите от клуба по биатлон. В първите два старта взеха участие 17 деца от Банско, като 8 от тях регистрираха класирания в челната десетка. За някои  от малките биатлонисти това е дебют на държавно първенство и постиженията им в атрактивния, но труден зимен спорт заслужават адмирации.

Двама от топ-състезателите на Клуб по биатлон  " Банско 2019" – Даниела Кадева и Благой Тодев, представят България  на Световното първенство за мъже и жени в Поклюка, Словения. Националният отбор на България започна по великолепен начин като се класира на 15-то място в смесената щафета на 4 по 7.5 километра. Отборът ни в състав Димитър Герджиков, Владимир Илиев, Милена Тодора и Даниела Кадева използва само пет допълнителни патрона в осемте си стрелби и записа най-доброто си класиране в дисциплинатаот въвеждането и́  през 2005-а година.

Най младата надежда при мъжете от Клуб по биатлон "Банско 2019" - Благой Тодев, очаква своя дебют на Световното първенство в спринта на 12 февруари.

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading