Новини за Банско

ОБЩИНА БАНСКО Е ГОТОВА ЗА НОВАТА УЧЕБНА 2020/2021

Училищата в община Банско започват новата учебна година с отлично подготвена материална база, пълен преподавателски състав и нетърпеливи за училище ученици.


Ден преди първия училищен звънец, председателят на ОбС Димитър Русков, зам.кметовете Сашка Въчкова и Стойчо Баненски и секретарят на ОбА Иван Докторов посетиха всички учебни заведения в общината и пожелаха на учителите и училищния персонал „На добър час”. Те връчиха ценни символни подаръци – национални трикольори и флагове на Банско, които ще бяха издигнати на пилоните в училищните дворове на 15 септември.


Подготовката за учебната година в община Банско започна преди месеци и в първия учебен ден всички ученици от началните, основните и средните училища, и професионалните гимназии в гр.Банско, гр.Добринище, и с.Места влязоха в ремонтирани и обновени училищни сгради, физкултурни салони и дворове.
Навсякъде са осигурени дезинфектанти и предпазни средства, предприети са превантивни мерки и са изработени протоколи за действие в епидемиологична обстановка.


Георгафската палитра в училищата в община Банско и тази година е пъстра. Заради добрите условия за образование тук, деца от 9 чужди страни ще научат най-напред в живота си буквите от българската азбука. Сред 118-те първолаци има граждани и поданици на Великобритания, Руската федерация, Съединените щати, Португалия, Испания, Гърция, Германия, Франция и Китай.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading