Кметът Иван Кадев прие кмета на община Берово Звонко Пековски и кмета на община Виница Миле Петков, които бяха специални гости на тържествата по случай Деня на Банско и 110-та годишнина от Освобождението на града.

За Кемпински Хотел Гранд Арена Банско: Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е единственият ski-in и ski-out хотел в района и се намира в сърцето на най-популярния и най-оживен зимен курорт на Балканите - Банско, точно срещу начална станция на кабинковия лифт, която дава достъп до 75 км ски писти, поддържани на високо международно ниво, подходящи за всички скиори от начинаещи до напреднали. Луксозният хотел е единственият международен хотел в тази част на Балканите и е отворен целогодишно. Разполага с 157 стаи в алпийски стил, включително 25 апартамента и изключителен президентски апартамент, напълно обновен СПА център с чисто нови и уникални термални съоръжения, четири конферентни зали и осем ресторанта и барове с невероятна гледка към величествената Пирин планина. Облечен в европейски стил, хотелът предлага най-доброто ски, гурме и спа изживяване.

Зам.-кметът на община Банско Костадин Атанасов и началник отдел „Хуманитарни дейности” Йорданка Цакова се срещнаха с пенсионери по повод 1 октомври - Международен ден на възрастните хора. Тъй като в техния клуб бе една от избирателните секции в Банско, срещата се проведе днес, но това не повлия на доброто настроение на празнуващите.

На 3 октомври, от 17.30 ч. в Тържествената зала на НЧ"Никола Вапцаров-1894" ще се състои една необикновена среща с поезията на нашата съгражданка Мария Цакова. Авторката ще представи своите поетични книги "Обръчите на мълчанието" и "Математика на поезията и времето".

Поетичната вечер е включена в афиша на събитията, посветени на 110-годишнина от Освобождението на Банско.

В Банско започна Третата годишна среща на потребителите на CAF в България, организирана от Института па публична администрация.
В приветствието си при откриването, кметът на община Банско Иван Кадев подчерта изключителната важност на управлението на качеството и оптимизирането на работните процеси, които да са в крак с повишаващите се изисквания от страна на гражданите, юридическите лица и неправителствените организации. Именно в тази посока са насочени усилията в работата на общинската администрация, за което преди дни получихме приза „Златен ключ”, присъден от Фондация „Програма достъп до информация“ на Община Банско в категория „Институция, организирала най-добре предоставянето на информация за гражданите”.

Поезията на Мария Цакова събра в Тържествената зала на НЧ”Никола Вапцаров” многобройна аудитория, пред която авторката разказа за своя житейски и професионален път от Банско до професорската катедра в Америка, за своята любов към родния град и към България, за посветеността на истината и вярата, за разчупването на „Обръчите на мълчанието” и за измеренията в „Математиката на поезията и времето” чрез поетичните й книги. В навечерието на Деня на Банско, особено вълнуващи и дълбоко затрогващи бяха нейните стихове, посветени на едни от най-величавите личности в българската история.

За втори пореден път тази година, Община Банско в сътрудничество с „Норд елрециклинг“АД, организира кампания за разделно събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори.

Банскалии се върнаха назад във времето чрез кинопреглед от 1943 година и българско-немския игрален филм „Звезди” от 1958 година. Общото, което събра в Големия салон на НЧ”Никола Вапцаров-1894” жители на града от различни поколения е, че двете ленти са снимани в Банско. Заслугата да стигнат след толкова години на мястото, където са заснети, е на д-р Росен Спасов, чиито корени и настояще са здраво свързани с Банско.

Българска национална филмотека и Община Банско представят филма ,,Звезди‘‘ (1959, реж. Конрад Волф).

Прожекцията е част от програмата по случай 5 октомври – Денят на Банско и 110 години от освобождението на града. Прожекцията ще се състои на 04. 10. 2022 (вторник) от 18.30 ч. в читалище ,,Никола Вапцаров‘‘.

Днес децата от Начално училище „Св.Паисий Хилендарски” гр. Банско, заедно с учителите и родителите си отбелязаха с много смях и забавление, но и с грижа за природата Европейския ден на спорта в училище. Като представител на общинската власт, като родител и активен гражданин, зам.-кметът Костадин Атанасов приветства участниците в инициативата, която Началното училище е надградило с идеята, наред със спорта и игрите, децата да се организират да събират и предават за рециклиране битови отпадъци. Затова, празникът се проведе под мотото „Спортувай, събирай и рециклирай!”.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading