Непосредствено преди началото на новата учебна година, кметът на община Банско Иван Кадев и заместниците му Стойчо Баненски и Сашка Въчкова посетиха общинските училища. СУ“Неофит Рилски“ и НУ“Св.Паисий Хилендарски“ в гр. Банско,ОУ“Св. Климент Охридски“ в гр. Добринище и ОУ“Св.св. Кирил и Методий“ в с. Места са напълно подготвени да посрещнат на 15 септември децата в приветлива, подновена и безопасна среда. Кметът Иван Кадев подчерта в разговорите си с ръководствата и персонала на учебните заведения, че училищата в община Банско винаги са били в центъра на общественото внимание и са обект на особени грижи и отношение от страна на общинското ръководство. Това е така, защото имаме изострена чувствителност към образованието на децата ни и го определяме като една от най-големите обществени и човешки ценности, като наш дълг и отговорност, посочи той и изказа благодарност за усилията на директорите за подготовката за новата учебна година.

На днешната си сесия Общинският съвет прие Бюджет на Община Банско за 2023 година. Той е в размер на 47 456 325 лв. Очакванията по отношение на приходната част на Бюджета са оптимистични и не се очаква да намалеят. Приходите за делегирани от държавата дейност в него са 16 908 133 лв., а тези за местни дейности – 30 548 192 лв. Общинските съветници приеха Инвестиционна програма за 2023 г. в размер на 17 660 949 лв.

Временна забрана за движение и паркиране на пътни превозни средства в частта от кръстовището на улица „Пирин” с улица „Пещерите” до хижа Вихрен, за периода от 13.09.2023 г. до 17.09.2023г. Забраната важи за посочения период с часови интервал от 08:00 часа до 17:00 часа, във връзка с осигуряване безопасността на движението и опазване живота и здравето на гражданите.

Днес, в Професионалната гимназия по електроника и енергетика в гр. Банско се проведе официална церемония „Първа копка“ за стартиране на изпълнението на договор с предмет „Модернизация на образователната инфраструктура в Професионалната гимназия по електроника и енергетика – гр. Банско“. На събитието присъстваха кметът на община Банско Иван Кадев, заместниците му Стойчо Баненски и Сашка Въчкова, областният управител Мария Димова и целият педагогически колектив на ПГЕЕ, начело с директорката Сашка Тодорова.

Състезателите на клуб по биатлон „Банско 2019“ спечелиха три сребърни медала, два бронзови медала и едно четвърто място на провелите се състезания на „Бъндеришка поляна“ на 9 и 10 септември 2023 г. в Банско -  Балканска Купа, Държавно първенство и Купа „Пирин“.

На 11.09.2023г. МИГ Банско представи проект на Стратегия „Водено от общностите местно развитие”, в изпълнение на договор РД50-63 от 21.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР за периода 2014-2020 г., подкрепена от ЕЗФРСР.

Този уикенд,  във Верия, Гърция, се проведе поредното състезание по ски бягане за Балканската купа. Представителят на СК “Банско” Даниел Пешков взе два златни медала - на 10 км ролки свободен стил и на 12 км в изкачване класически стил.

Младите, гласовити и талантливи банскалийки Михаела Бояджийска, Катерина Юнчова и Радостина Кехайова обраха наградите в Шестия национален фолклорен фестивал „Свири ми се, пее ми се, оро ми се игра“ 2023г. в село Баня.

Имаме удоволствието да Ви поканим за обществено обсъждане на  Стратегия по подхода „Водено от общностите местно развитие“(СВОМР) от Програмата за развитие на селските райони 2021-2027 г. на МИГ Банско.

През последните три дни, МИГ Банско събра представители на земеделския, стопанския, нестопанския и публичния сектор, в изпълнение на договор РД50-63 от 21.03.2023 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР за периода 2014-2020 г., подкрепена от ЕЗФРСР.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading