В Тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров” беше представен Първия поетичен алманах, посветен на Банско и Пирин. Претворените в стихове чувства на обич към Банско и Пирин са събрани в сборник, озаглавен „Камбаните бият за утреня”.

Екипът на кмета на община Банско вече е в пълен състав. Пряко избрани от съжителите им, в кметските кабинети влязоха Петър Галчев в гр. Добринище и Фаим Молла в с. Филипово.

Заседанието бе открито от областния управител Бисер Михайлов, който призова представителите на местната власт в Разлог да работят отговорно, принципно, водени от желанието за приемане на решения за развитието на общината и добруването на хората, и да избягват популизма и политическите пристрастия.

На 7 ноември 2019 г., в Тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров” се проведе церемонията по полагане на клетва и встъпване в длъжност на кмета на община Банско Иван Кадев, общинските съветници и кметовете на гр. Добринище - Петър Галчев, и на с. Филипово - Фаим Молла.

Доц. д-р Лиляна Стракова е новият декан на Факултета по педагогика в Софийския университет. Това стана ясно на Общото събрание, което се проведе на 30 септември 2019 г., на тази дата г-жа Стракова победи с цели 21 гласа проф. д-р Румяна Пейчева-Форсайт.

Каним ви на Международен фестивал на изкуствата Утринна звезда, който се провежда в най-красивите Български курорти - лятото в морските курорти Албена, гр.Черноморец, гр.Созопол, а през зимата в гр.Банско и е един от водещите и престижни фестивали! С всяко следващо издание привлича хиляди участници и печели все по-голяма популярност в България и чужбина!

     

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading