С взаимен интерес и ползотворни срещи продължава Международната седмица на ръчното, традиционно изкуство в Банско. Участниците от балканските страни и Централна Азия имат ежедневна наситена програма, в която са включени разнообразни дейности.

ИЗВЕСТНИЯ ТУРСКИ ХИРУРГ В ОБЛАСТТА НА ДИАБЕТНА И КОРЕМНА ХИРУРГИЯ (ОНКОЛОГИЯ) , КАКТО И ЗА БОЛЕСТНИ ЗАТЛЪСТЯВАНИЯ ПРОФ.ДР.ХАЛИЛ АЛЪШ, ЩЕ ГОСТУВА В СОФИЯ С БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ ПО ДОКУМЕНТИ! (МОЛИМ ПАЦИЕНТИТЕ ДА СИ НОСЯТ МЕДИЦИНСКАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ И ОБРАЗНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ)!

Както всяка година в навечерието на годишнината на Илинденско-Преображенското въстание, така и днес, в местността Харами бунар се проведе събор, организиран от кметството на село Кремен, с подкрепата на Община Банско.

Броени дни останаха до края на XIX-та изложба на художника Чавдар Тепешанов, подредена в Дома на изкуствата в Музеен комплекс Банско. Той нарича тази изложба юбилейна, защото я показва пред почитателите на творчеството му в годината, когато навършва 75.

Едва 118 години ни делят от паметните дни на Илинденската епопея. Но не заради това, че е било недалеч назад във времето, а заради значимостта на делото, помним и се прекланяме пред устрема за свобода на предците ни. Устрем, който може да бъде прекъснат, но не може да бъде спрян. Затова, всеки начин, по който се чества стореното от живелите преди нас, е знак на почит и уважение, знак на свободата на духа, знак на тържеството на живота.

От 30 юли до 5 август Банско ще бъде домакин на Международната седмица на ръчното, традиционно изкуство. Тя ще се проведе под мотото „Традиции в бъдещето и бъдеще за традициите” и в нея ще вземат участие представители на 12 държави от Източна Европа, Централна и Западна Азия и Близкия Изток. Организатор на събитието е Международната мрежа „ХоумНет Източна Европа и Централна Азия” съвместно с Община Банско, НПО ”Уникално Банско”  и Съюза на туристическия бизнес.

Банско потъна в традиционна българска и в екзотична красота с откриването на Международната седмица на ръчното, традиционно изкуство, която ще продължи до 5 август. Тя е посветена на изкуството на майстори на ръчните занаяти от международната мрежа ХоумНет Източна Европа и Централна Азия.

ПОЖАРНАТА ОПАСНОСТ ОСТАВА ВИСОКА

Летните горещини в съчетание с гръмотевичните бури доведоха до два локални пожара на територията на община Банско. Благодарение на незабавната, добре организирана и координирана акция на всички отговорни институции в общината, пожарите са овладени и не е допуснато разширяване обхвата на огнената стихия.

Пъстър, интересен, забавен и познавателен - това са малка част от определенията за предпоследния юлски уикенд в Банско. И поредно доказателство, че тук има за всеки по много от всичко.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading