За първи път от двайсет години насам се проведе купа „Пирин“ по биатлон в Банско. Състезанието бе организирано от Ски клуб „Банско“ и Спортен клуб на ветераните „Банско“, с любезното съдействие на Община Банско и Юлен АД. Надпреварата се проведе в два дни, в дисциплините "спринт" и "индивидуално", в различни възрастови групи. 

Днес образователният министър бе на официално посещение в Банско, където бе запознат с условията, в които се учат децата в общината.

Домакинът  Георги Икономов - кмет на Община Банско представи на министър Вълчев своя екип, а след това двамата посетиха Началното училище „Св. Паисий Хилендарски”, Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско и ОУ „Св. Климент Охридски” Добринище.

Танцов състав „Пирински полъх“ подари една прекрасна вечер на своите съграждани и гости, с която отбеляза своя забележителна годишнина. 

Преди осем години в курортния град Добринище се заражда малка танцова група от дванадесет жени, които са твърдо решени да покажат характерните хора от региона пред публика. Не след дълго, и с много упоритост, танцовият състав става неизменна част от читалищната програма.

Библиотека „Ангел Балев“, към читалище „Никола Вапцаров-1894“, ще ознаменува 125-годишния юбилей на Читалището с "Поетичен алманах", посветен на Банско и всичко, което свързваме с него.

Поетичните искри, които излитат от човешките сърца, са посланици на духовността, а читалището е огнището, в което огънят на духовността никога не угасва.

За 10-та поредна година в Банско се проведе ски - състезание за дипломати и официални български представители за Купата на министъра на външните работи Екатерина Захариева.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading