Уникален слънчев часовник, показващ абсолютно точно време, бе монтиран в началото на улица „Гоце Делчев”. Желязното произведение на изкуството, е дело на екипа на „Айрън Брадърс” и е по поръчка на кмета Георги Икономов. Проектът е одобрен от Общински съвет Банско и е на стойност 9900лв. Улица ”Гоце Делчев” се превърна в еталон за това, как трябва да изглеждат пешеходните алеи в градовете и впечатлява с красота, стил и чистота не само туристите, а и жителите, които с гордост говорят за нейното възраждане през 2018-а година. С последни щрихи с бронзова патина Радослав Сарафов подчерта името на Банско и цифрите на часовника, а цялата група си пожела повече слънчеви дни в „крак с времето”.

 

Успешно бе реализиран проект „Организиране на отдих с участие в курсове по избор за потребители на Защитени жилища от Община Банско”, финансиран от Фонд „Социална закрила” и Община Банско.

С членска маса от 900 души бивши шампиони доказваме, че спортът е обществена мисия.

„Спортен клуб на ветераните – Банско“ организира на 14 септември трети поред детски футболен турнир. Събитието, което тази година ще се проведе в комплекс „Белведере“, събира заедно чрез най-популярната игра 150 хлапета благодарение на активността на приблизително 6 пъти повече банскалии – 900-те членове на структурата на бившите спортисти под Пирин. 

С изненади за първокласниците и подарък за цялото училище, Икономов им отиде „на гости” на втория ден от учебната година.

Учителят по музика в НУ „Св. Паисий Хилендарски”, Банско – Марин Бърдарев, взе участие като гост – китарист във видеозаснемането на клип от песента „Път на любовта”, в изпълнение на Маргарита Хранова и Дарко.

Кметът Георги Икономов и служителите на администрацията и културните и образователни институции в курортния град дадоха старт на инициативата 
5 чешми и 15 пешеходни пътеки вече са с нов облик   

Служителите на общинската администрация в Банско, на училищата, читалището и музеите в града, се включиха днес в акцията за освежаване на градските пространства.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading