С благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, започна подготовката за изографисване на южната страна на църквата „Света Троица”. Монтира се скелето до стената, а след това художничката Милена Чочева ще се заеме с творческата работа.

Община Банско, съвместно с организациите по оползотворяване, с които има сключени договори, организира кампания за събиране на следните видове отпадъци:

  • електрическо и електронно оборудване
  • батерии и акумулатори
  • живак и съдържащи живак уреди
  • отработени масла
  • лакове и бояджийски материали
  • химически препарати и химикали
  • замърсени опаковки с опасни вещества
  • лекарства с изтекъл срок на годност

Събирането е организирано от 10.00 часа до 14.00 часа на 3 ноември 2021 г. /сряда/ в специални контейнери, които ще бъдат разположени на адрес: гр. Банско, ул.„ Дунав” № 22 ( Общински гараж ).

Пред паметника на Апостола в град Разлог кметът Иван Кадев и председателят на общински съвет Банско Костадин Загорчин поднесоха цветя в памет на загиналите за освобождението на града. На церемонията присъстваха областният управител Николай Шушков, Неврокопският митрополит Серафим, общинското ръководство на Разлог, граждани. С венци и цветя и с минута мълчание присъстващите отдадоха почит.

Уважаеми жители на община Банско,

Във връзка с пандемичните мерки Ви уведмяваме, че приемните дни на кмета Иван Кадев, на заместник-кметовете Стойчо Баненски, Сашка Въчкова и Костадин Атанасов и на гл. архитект Николай Николов, временно ще се провеждат дистанционно - по телефона. Приемните часове и начина за записване не се променят.

При възстановяване на обичайния начин на проведжаде на приемните дни, ще бъдете информирани своевременно.

Състезателите на спортен клуб „АлПиринСки“ взеха участие в две състезания през последните две седмици. На трети октомври се проведе скоростно изкачване на връх Конгур, най-високият в планината Беласица.

По инициатива на Началника на РУ – Банско гл.инспектор Кирил Стоянов и кмета Иван Кадев, бе проведена работна среща с директори и зам.-директори на седемте училища в общината. В работната среща участваха също зам.-кмет Сашка Въчкова, Мария Главчева - секретар на МКБППМН, и мл. експерт „Образование” – Диана Попова.

Музикалната гордост на Банско - Александра Полежанова, спечели три призови места от тазгодишното издание на Sofia Grand Prix. Десетокласничката от СУ ”Неофит Рилски” участва в три категории на международния музикален конкурс и получи високи оценки от авторитетните журита.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading