Днес се навършват 144 години от гибелта на големия български поет и революционер Христо Ботев. В негова памет и пред делото на борците за свобода и независимост на България, свеждаме глави в знак на почит и признателност.

Въз основа на сключен договор за сътрудничество с Община Банско, Частното висше училище – Колеж по туризъм – Благоевград предлага обучение при преференциални финансови условия за 10 младежи от община Банско:

Община Банско уведомява своите граждани и гости, че на 21.05.2020 г. от 10.00 часа, ще бъде извършена профилактика на системата за ранно оповестяване и ще бъдат активирани сирените за ранно оповестяване на територията на общината. Тестът ще продължи няколко минути. 

От 1950 година световната общественост отбелязва на 1 юни Деня на детето и счита защитата на правата, здравето и живота на децата за основно направление на своята дейност.

Уважаеми родители,

И тази година в община Банско е подготвена богата лятна програма за децата. Надяваме се ограниченията след 14 юни 2020 г. да отпаднат и да стартираме игрите и заниманията при спазване на здравните мерки.

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград извършва планова профилактика /почистване и дезинфекция/ на резервоарите и водопроводната мрежа на населените места в община Банско при следния график:

Въз основа Заповед № РД-01-270/19.05.2020 г. на министъра на здравеопазването, Община Банско съобщава, че се  възобновява приемът в детските градини и ясли на територията на гр.Банско, гр.Добринище и с.Места. Детските заведения ще бъдат отворени от 26 май, вторник. Приемът на децата ще бъде възможен само след писмено изразено информирано съгласие от родителите.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading