Всяка година интересът към електронните услуги, предлагани от община Банско, нараства. За да улесним и подобрим достъпа на гражданите и бизнеса до административните услуги, ние не спираме да ги усъвършенстваме и доразвиваме.

Събитието се организира всяка година, като част от календара на Филологическия факултет и като събира множество млади филолози от България и чужбина.

Сред победителите от различни универистети в страната, Китай и Албания, на трето място със своя доклад е класирана и Александра Димитрова Клечорова, която е в момента е докторант по диалектология във факултета.

По традиция, кметът на община Банско Георги Икономов и тази година ще се срещне със зрелостниците, в навечерието на абитуриентските балове.

На 17 – ти, от 19:30 часа, той ще приеме младите хора в салоните на ресторант Молерите. Традиционните срещи с кмета на общината предизвикват голям интерес , поради важните теми, които се разискват на тях. За някой от зрелостниците това е първото светско събитие на прага на техния бъдещ живот като граждани. За Георги Икономов тези срещи винаги са очаквани, заради емоцията от общуването с младите хора на Банско.

Шестнайтият ретро парад Благоевград - Симитли - Банско, организиран от Автомобилен ретро клуб "Пирин" Благоевград, раздаде своите награди на централния площад в Банско.

Община Банско подписа с Министерството на труда и социалната политика проектни дейности за осигуряване на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. На официална церемония кметът на Общината Георги Икономов и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ заместник-министър Зорница Русинова, подписаха договор за безвъзмездна финансова помощ.

Фънк музиката ще доминира на 22-о издание на международния Джаз Фестивала в Банско. Емил Илиев - създател и организатор на фестивала съобщи първите новини за едни от най-веселите дни това лято. Събитието ще се състои между 6 и 10 август на сцената на площад "Н.Вапцаров" в планинското градче.

Преди 90 години в Банско започва градежът на началното училище "Свети Паисий Хилендарски". Тридесет и три години по-късно, забележителната сграда, построена по френски проект, отваря вратата си за своите питомници. Този исторически факт бе отбелязан от училището с вълнуващ спектакъл в читалището в Банско, наречен символично от своите създатели - Силвия Терзиева, Райна Асева, Марин Бърдарев и Георги Кавръков, "Вратата", като символ на непресъхващата жажда за знание на местните хора.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading