На пистата

Алберт Попов направи пореден силен старт за Световната купа

В най-посещаваното състезание през сезона - нощния слалом в Шладминг (Ав) Аби зае 19-о място и така той влезе в топ 20.

Той бе едва 26-и след първия манш. С перфектен втори в който даде пето време от всички 30 Попов се изкачи до 19-ата позиция. За Аби това е четвърти старт през сезона в който той е в топ 20 за Световната купа. Да подкрепят Попов до него и в Шладминг бе и семейството му.

Камен Златков, който както и Алберт е от клуб "Мотен" също стартира в слалома. Той обаче остана 47-и в първия манш и не намери място във втория.
Победата в Шладминг бе за Хенрик Кристоферсен (Нор), който бе втори след първия манш. Във финалния Принцът на викингите сбърка в началото, но с отличен финал остана недостижим на върха. Лидерът от първото спускане Маршо Шварц (Ав) сбърка фатално в началото и после се пусна само заради тези 40 000 дошли да го подкрепят за победата, но вкрайна сметка бе дисквалифициран. Протестираща дама по оскъдно облекло пък мина финала пред италианецът Алекс Винатцер. Заради нея Алекс остана с впечатление, че повежда в класирането. От Лонжин обаче веднага дадоха реалното време на алпиеца, което се оказа, че е трето. Полията веднага влезе и изведе протестиращата жена.
В генералното подреждане за СК в слалома след 8 от 12 старта води Кристоферсен с 841 т. Втори с Алекси Пентюро със 722, а трети е Килде (Нор) със 700. За купата на слалом Кристоферсен пак е първи с 552 т, а Даниел Юл (Швейцария) е втори с 495 т. Алберт Попов е 28-и с 67. Следващият слалом е на 8 февруари в Шамони (Фр).

 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading