На пистата

Банско участва на две международни състезания по ски - алпинизъм

Във Villars Sur Ollon, Швейцария се проведе Световно първенство по Ски-алпинизъм в четири дисциплини - спринт, индивидуално, скоростно изкачване и отборно. България беше представена от двама състезатели - Никола Калистрин от Банско и Кирил Николов - Дизела.

В първия състезателен ден се проведе спринт в къса дистанция, която включва изкачване със ски с колани, по специално създадени изкуствени серпентини, както и етап с ходене по обувки. Никола Калистрин се класира на 46 място, от 68 участници мъже .

В индивидуалната дисциплина, която се проведе на 12.03, Никола Калистрин се класира на 49 място от 77 мъже. Състезанието представляваше 6 последователни изкачвания и спускания в рамките на 15 км и преодоляна денивелация от 1700м, която включва и 2 етапа по обувки. Трасето на състезанието бе технично, с трудни и дълги изкачвания, с много серпентини, и ледени спускания по фирн. В дисциплината - скоростно изкачване, Никола Калистрин зае 49 място, с време 31минути.

С това българското участие на световното първенство приключи.

Няколко дни по-късно се проведе състезанието Rossa ski Raid в италианското градче Макуняга, което се намира по южната стена на масива Монте Роза на границата на Италия с Швейцария.

В състезанието взеха участие двама състезатели на клуб „Алпирински Банско“ - отново Никола Калистрин и Ивона Михайлова .

Трасето бе под стената на връх Дюфор Шпиц 4634м, вторият по височина в Алпите след Монблан, като състезанието включваше 4 изкачвания , с дължина 19 км и денивелация от 1600м. На финала Ивона Михайлова се класира 3 - та при жените, а Никола Калистрин стана 16 -ти от 77 състезателя.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading