На пистата

Линдзи Вон може да прекрати преждевременно състезателната си кариера

Зведата на алпийските ски Линдзи Вон обяви, че последствията от тежките контузии може да я принудят да се оттегли още следващата седмица. 

Тя сподели, че причината, поради която е имала толкова много болка се дължи на нараняване на нерв. 

“Това най-вероятно е дошло от последния скок на първата тренировка в кортина, но е трудно да се знае със сигурност.” Тя каза още, че няма да се състезава в следващата тренировка по спускане. 

Четирикратната носителка на Световната купа се завърна на пистата, след като пропусна началото на сезона заради поредната контузия. Тя получи увреждане на предна кръстна връзка и натъртване на кост по време на тренировка през ноември.

В петък в първия си старт за сезона американката даде 15-о място в спускането в Кортина д'Ампецо. В събота тя завърши девета в коронната си дисциплина, в която е олимпийска шампионка от Ванкувър 2010 и бронзова медалистка от Пьонгчанг 2018.

"Наистина не знам какво да мисля на този етап. Това определено не беше начинът, по който се надявах да тръгнат нещата. През годините съумях да се боря въпреки многото контузии в кариерата ми, но може би тези контузии са взели най-доброто от мен.”

източник: www.dnevnik.bg 

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading