На пистата

Камен Златков с рекорд в Европейската купа

Рекордно класиране в кариерата си в Европейската купа постигна днес националът в алпийските ски Камен Златков. На слалома в Леви (Финландия) 21-годишният софиянец зае 11-о място с време 1:47,94 мин. В първия манш Камен бе 23-и, а с осмо време във втория завърши на 1,08 сек от победителя Алекс Винатцер (Ит).

Втори с 1:47,48 мин е Линус Щрасер (Гер), а трети с 1:47,51 мин е Александър Хорошилов (Рус). Осми на 0,10 сек пред Камен е олимпийския шампион в слалома от Ванкувър 2010 Джулиано Рацоли (Ит). Участие в състезанието взеха 96 скиори.

"Още преди състезанието се чувствах много добре, защото на тренировките давах добри времена. Вчера направих стабилен първи манш, без риск и грешки и бях в добра позиция за втория. Тогава реших да рискувам и една малка грешка ме извади от трасето. Днес направих два стабилни манша и резултатът бе на лице", коментира след състезанието в Леви националът.
Досега в кариерата си Златков имаше като най-добро представяне в Европейската купа - 19-о място на слалома в Берхтесгаден (Гер) на 11 март 2018-а година. Общо до момента Камен вече има 5 влизания в първите 30 за Европейската купа.
От Леви националът лети утре за Китай, където в Уанглонг (4-7 декември) и после в Тайуу (10-13-и декември) ще кара в 4 гигантски и 4 слалома за Континенталната купа, която с ранга на Европейската купа.
Днешното класиране на Камен е поредното силно представяне на алпийците ни от началото на сезона. На 18-и ноември бронзовия медалист от световното за младежи в Давос 2018 Алберт Попов зае 20-о място в слалома за Световната купа в Леви. Това бе първо влизане на Алберт в зоната на точките за СК. Благодарение на този резултат на слалома в Мадона ди Кампилио на 22 декември България вече ще има двама състезатели за Световната купа. Там ще стартират и Алберт и Камен.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading