Младите ски надежди на Ски клуб Банско , Ски клуб Юлен и турската Метрополитан Община Ерзурум премериха сили в приятелска надпревара по пистите на Тодорка. Момичета и момчета от ски клубовете на двете общини се състезаваха за купа „Банско-Ерзурум”. В две възрастови групи те се спускаха по трасетата на гигантски слалом и слалом.

С купа „Юлен“ в Банско бе открит състезателният сезон в алпийските ски. На 4 и 5 януари, в дисциплината слалом от календара на ФИС, участие взеха 27 алпийци от 6 държави. Убедителна победа и носители на купата и в двата старта са националите Калин Златков  и неговата сестра Юлия Златкова от ски клуб „Юлен“. В челната десятка останаха Лиляна Питова, Ива Скабрина, Тайс Тошкова от ски клуб „Банско“ и от ски клуб „Юлен“ – Костадин Каферинов.

Националният състезател и представител на ски клуб „Юлен” Георги Ергин е с най-добри резултати за България на световно първенство за младежи за последните 30 години.

Първите си тренировки за 2020 направиха днес националите в алпийките ски. Най-добрите ни състезатели Алберт Попов, Камен Златков и останалите от А, В, С и жените, имаха възможност да тренират при отлични условия в Банско. Специално за тях още вчера треньорският щаб на националите воден от Ивайло Борисов, Сергей Комаров и екипа на домакините от "Юлен" АД подготвиха трасето като за световната купа. 

Алберт скоро ще замине за Загреб, където на 5 януари ще кара в първия слалом за световната купа за календарната 2020. Камен Златков пък отива във Вожани (Франция), където на 4 и 5 януари ще кара в слаломите за Европейската купа. На 8 януари Попов и Златков ще се съберат в Мадона ди Кампилио за слалома за световната купа.

 

Ски бегачът от Банско Тодор Малчов направи добро представяне на състезание от FIS в Словения, както и на младежкото световно първенство по ски бягане в Германия.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading