Днес в ски зона Банско се проведоха първите стартове от детските състезания в алпийските ски за купа „Капи“, които се организират от СК „Юлен“.

Алпийците на „Юлен“ Йоан Тодоров (№27) и Юлия Златкова (№3) спечелиха титлите в гигантския слалом от националното първенство в Банско. В старта при мъжете, който е от календара на ФИС участваха 40 алпийци от 14 държави. Организатори за БФСки и „Юлен“. Победата е за Исток Родес (Хърв - №27) с време 1:47,81 мин. На световното в Кортина д‘ Ампецо 2021 хърватинът зае шесто място в дисциплината слалом.

В първите пролетни дни на годината, в м.Куртово-Белмекен се проведе втория кръг от Държавното първенство по ски бягане. Участие взеха всички клубни отбори от България.

Ски клуб ”Банско” беше представен със състезатели в групата на момичета старша и момичета младша възраст.

В последния тренировъчен ден за спортно-състезателния зимен сезон 2020/2021, най-добрите състезатели на клуба Даниела Кадева и Благой Тодев зарадваха своите съотборници на рубежа по биатлон в Банско. На Бъндеришка поляна, националните ни състезатели и участници в Световната купа проведоха атрактивна тренировка с бъдещите надежди в биатлона, предавайки им своя опит. В края на тренировката Даниела Кадева и Благой Тодев изненадаха съотборниците си, като им подариха състезателните номера, с които са участвали в надпреварите.

Младите надежди на Банско в ски алпийските дисциплини участваха в стартовете за купа „Пампорово“ и Държавното първенство от календара на БФСки. В проведените слаломи на Пампорово, при момичета до 14 години Елена Главчева (Юлен) завоюва първо и второ място, а съотборничката и́ Станислава Слаева - второ и трето място. Носителка на купата с победа и в двата слалома при момичета до 16 години стана Бояна Радева (Юлен), а Стефани Вълева (Юлен) зае трето място. Шампионска титла и при момчетата до 16 години за Борислав Хаджистоянов (Юлен) и второ място за Иван Кузманов (Юлен). В топ 10 за купа „Пампорово“ се класираха Виктория Вачева (Юлен), Лора Бранд (Банско) и Катерина Попова (Банско).

Хърватският №1 в алпийските ски Филип Зубчич приключи с победа участието си на стартовете от календара на ФИС в Банско. Състезанието бе организирано от "Юлен" и БФСки.

На Белмекен през изминалата седмица се проведоха последните стартовете от държавния календар по биатлон за мъже, жени, юноши и девойки. В надпреварата взеха участие най-добрите състезатели на

България, сред които са и състезателите на Клуб по биатлон „Банско”.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading