Децата на Банско

Поредната мечта, превърната в реалност

Точно два месеца след започване на ремонта във физкултурния салон на Средно училище „Неофит Рилски” в Банско, с тържествена церемония и водосвет, символично бе прерязана лентата за откриването му.

Директорът Елеонора Барякова разказа за трите писма, с които е отправяла молба за финансиране до Министерството на образованието, като последното се е върнало с „бял гълъб”. И понеже всичко предварително е изчислено, като желанията на преподавателите са съобразени с нуждите на учениците, ремонтът по обновяването на салона стартира и завършва в срок. Финансирането е за над 59 хиляди лева и е изцяло осигурено от Министерството на образованието. Прекрасна народна песен, изпълнена в акапел, се разля в залата и акустиката я пренесе в сърцата на всички присъстващи. Хоро се изви по новата настилка и зареди всички с празнично настроение. Слънчевата зала се напълни с млади, енергични деца, които си спретнаха мини турнир по щафетни игри и втори „Б” победи втори „А” клас. Официалните гости - народните представители Даниела Севеклиева, Александър Мацурев, както и Асен Кирицов, Ивайло Ръхов, Иванка Бонкина, Георги Икономов, Сашка Тодорова, Евгения Тренчева и много други, станаха свидетели, как когато вярваш в мечтите и най-вече способностите си, резултатът не закъснява. Празничен водосвет отслужиха Иконом Георги Касапинов и отец Николай Варин.

Те благословиха децата и пожелаха здраве и много игри. Община Банско подари на новия физкултурен салон баскетболни кошове, а освен тях, децата получиха шарени обръчи и голяма боксова круша за още по-забавни часове в този нов, уютен и красив салон.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading