Децата на Банско

Спортният празник под надслов „Игрите от вчера и днес” беше част от програмата на Община Банско по случaй празника на града

Малки, големи и още по-големи момичета и момчета се забавляваха в ритъма на песнички, познати от деветдесетте и с игрите на своите дядовци и баби.

Лошото време никога не е било пречка за игра и напълно обновения физкултурен салон на гимназията по електроника и електротехника предостави възможност събитието да се случи. Гости на игрите бяха: Асен Тренчев, радетел на банските традиции и дух, който плени децата с колоритен разказ за игрите от своето детство, както и Треньора на поколения скиори разказа истории за първите спортисти в града ни. Игрите бяха официално открити от заместник кмета Ивайло Ръхов.

Доайена на ски спорта в Банско – Ангел Чакъров разказа как се е зародил спорта и увлекателни истории за първите спортисти в града ни. Асен Тренчев, радетел на банските традиции и дух, плени децата с колоритните си спомени за игрите от своето детство и разказа на учениците как е играл с приятелите си във времето когато не е имало физкултурни салони. „Бай” Асен, близо деветдесет годишен направи атрактивна демонстрация на играта Челик и спомни как са си правили топки от животинска козина.Двамата ветерани грабнаха кокилите изработени специално за събитието и след това помогнаха на всички желаещи да опитат от това нелесно предизвикателство.

Два часа в дъждовния ден, повече от сто деца прекараха в игри от времето на своите дядовци и баби. Разделени на групи под ръководството на професионални треньори от местните клубове децата играха в игрите: сляпа баба, спускам спускам кърпа, ластик, пиян морков и много други. Атрактивен финал на спортния празник, постави любимата „дъга магарица” и всички участници се събраха за снимка за спомен от този ден. В чест на празника на града учениците си тръгнаха с тематични подаръци осигурени от Община Банско.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading