В празник на алпийските ски сред най-малките се превърна днешния първи ден от 11-ото издание на купа „Боби Мавриков“ в Банско, организирана перфектно от „Юлен“.

В понеделник на Боровец се проведе състезание по ски бягане за купа ”Самоков”. Спортистите от СК ”Банско” взеха участие в надпреварата и се представиха на ниво.

При най-малките момичета, Кристияна Варина взе бронзов медал. Станимира Чучулайна, Мира Кюлева и Симона Денинска с всеки изминал старт подобряват класиранията си.

При момчетата младша възраст, Лео Трайков зае осмо място при първото си състезание по ски бягане.

При момичета старша възраст, Никол Кленовска отново за малко се размина с медал и остана четвърта - на секунда от 2-ро място. Сандра Воденичарова е седма, а другите представители на СК ”Банско” завършиха сред първите петнадесет.

Деца от спортни клубове от Банско взеха участие в Олимпийския зимен младежки фестивал от 18 до 21 февруари.

Тази година стартовете се проведоха в две планини - ски алпийските дисциплини, сноуборда и ски бягането на Осогово, а биатлона в Родопите. Ски клуб „Банско“  и  клуб по биатлон „Банско-2019“ останаха верни на традицията за участие, като се представиха отлично в състезанията.

24 деца с 24 медала е резултатът от участието на трета възрастова група "Слънчице" на ДГ ”Здравец”с ръководители г-жа Елена Колевичина и г-жа Елена Хаджигеоргиева в Националното състезание „Многознайко” по „Околен свят”. 

Над 200 момичета и момчета на възраст от 6 до 12 години от цялата страна премериха сили в състезанията за купа „Петър Попангелов-старши“, „Мемориал на шампионите“ и купа „Чамкория” в курорта Боровец.

В стартовете за традиционните купи взеха участие и малките състезателите на СК „Банско“ и СК „Юлен“, които завоюваха призови места и класирания в топ десет. Състезателите на двата клуба от Банско се завърнаха с много купи и медали.

Александра Полежанова от Банско получи Диплом за призьор в Международна онлайн-олимпиада по руски език. Деветокласничката от СУ”Неофит Рилски” се класира на трето място в първа възрастова група на олимпиадата, проведена под егидата на Правителството на Руската Федерация и руското Министерство на Образованието. Състезанието е организирано от най-старото висше учебно заведение в Русия – почти 300-годишния „Санкт-Петербургски държавен университет”.

В първото за учебната 2020/2021 година състезание, организирано от Съюза на българските начални училища, децата от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско се включиха активно.

Александра Полежанова от Банско ще представя България на юбилейния 10-ти Международен  конкурс за млади читатели „Живая классика”.  Тя спечели националния етап на конкурса в категория „Руски език като чуждестранен” и по този начин завоюва правото да се състезава за България на финала в Москва.

За втора поредна година децата от община Банско участват в кампанията „Засаждаме бъдеще” с Гората.бг. Макар и много по-скромно като брой в сравнение с миналата година, и сега бяха подготвени стотици детски образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading