На Велики четвъртък децата от НУ“Св. Паисий Хилендарски“ проведоха Великденски спортен празник. Учениците се състезаваха по волейбол, народна топка, тенис на маса, стрелба с лък и бокс.

Зам.-кметът Костадин Атанасов поздрави участници и учители за инициативата. Той пожела на децата винаги да имат спортсменски дух и ги насърчи да се занимават редовно със спорт, защото той възпитава и ги изгражда като личности в живота.

Във Великденския спортен празник всички са победители, затова и всички класове получиха грамоти.

Учениците и техните преподаватели от СУ“Неофит Рилски“ писаха азбуката на доброто заедно с многобройната публика на благотворителния концерт „Подаряваме ви пролет“. Добротата, красотата, вярата и посланията за по-добро утре властваха на сцената и в препълнената зала. От най-малките до най-големите ученици и техните учители пяха, танцуваха и свириха с благотворителна кауза за лечението на медицинската сестра Нели Гълъбова.

Директорката на училището Елеонора Барякова оприличи събраните средства на четирилистната детелина в човката на бялата лястовица, които да помогнат за изцелението на Нели. Тя сподели гордостта си от децата и младежите, подготвили представлението по своя инициатива и със собствени сили.

В приветствието си зам.-кметът Костадин Атанасов благодари на участниците в концерта. „Вие наистина ни подарихте пролет – пролетта като символ на надеждата и на възраждащия се живот. Направихте го по най-добрия начин и ни дадохте силен заряд, от който всички имаме нужда.“

Децата от III  и  IV група на ДГ" Мечо Пух" гр. Добринище  поставиха цветя пред портрета на Васил Левски по повод 149 години от неговата гибел. Дейци от НЧ" Димитър Благоев 1925" разказаха на децата за живота и делото на Апостола.

В духа на традициите, със слънце, усмивки и много любов, на Велики четвъртък децата на Банско замесиха ритуалния великденски хляб.

В най-красивата възрожденска къща – Веляновата, ученици от СУ „Неофит Рилски“ и НУ „Св. Паисий Хилендарски“, наставлявани от музейните работници, пресъздадоха банските великденски обичаи. С ентусиазъм и празнично настроение децата месиха тесто и „вапцуваха“ великденски яйца с природни багрила.

Eдин малък боец от Банско е устремен към покоряване на олимпийските върхове в алпийския ски спорт. Всички вярваме, че това ще се случи!

В последните дни на зимния сезон в ски зона Банско завърши 4-дневният лагер за финалистите от 13-то издание на проекта „Научи се да караш ски“. Младите таланти от всички зони, участващи в проекта, се обучаваха под ръководството на професионалните ски учители от „Юлен“.

Тази година през проекта „Научи се да караш ски“ на БФСки и ММС с подкрепата на телеком А1 и РУО бяха обучени безплатно 2030 деца. С тях общата бройка на учениците от 1 до 4 клас, преминали през проекта, за 13 години надвиши 35 000 деца.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading