За втора поредна година децата от община Банско участват в кампанията „Засаждаме бъдеще” с Гората.бг. Макар и много по-скромно като брой в сравнение с миналата година, и сега бяха подготвени стотици детски образователни комплекти за отглеждане на собствено дърво.

24 деца с 24 медала е резултатът от участието на трета възрастова група "Слънчице" на ДГ ”Здравец”с ръководители г-жа Елена Колевичина и г-жа Елена Хаджигеоргиева в Националното състезание „Многознайко” по „Околен свят”. 

На 3 ноември се чества Деня на българския художник. Той беше отбелязан в Банско с детска изложба, подредена по идея на МКБППМН – община Банско в Дома на изкуствата в Музейния комплекс. Свои рисунки показват учениците от НУ „Св. Паисий Хилендарски – гр. Банско, ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добринище и СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско.

С различни инициативи, ученици и учители от ОУ „Св.св.Кирил и Методий”- с. Места взеха участие в кампанията "Дни на безопасността на пътя".

В първото за учебната 2020/2021 година състезание, организирано от Съюза на българските начални училища, децата от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско се включиха активно.

Малките биатлонисти на Банско се включиха в държавното първенство по летен биатлон в м.Паничище. В състезанията, в които взеха рекорден брой участници , Клуб по биатлон-Банско участва с двадесет състезатели.

 След участието на „Детски Пирин Фолк” – 2020, Иван Джолев от Школата по музика на Марин Бърдарев взе участие на Първи онлайн фолклорен конкурс „Българин” – 2020-та.

За по-малко от месец, младата пианистка от Банско Александра Полежанова участва в три музикални конкурса и навсякъде успя да завоюва престижни отличия.

Колкото са красиви Банско и Пирин – дваж по-хубави са през очите на децата ни! Колкото поетично да са възпети Банско и Пирин – още по-мило звучат думите на най-малките, когато ги описват!

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading