Новините от деня

Новини за Банско

Съобщение

Общинска администрация Банско уведомява своите жители и гости, че във връзка с извършването на...

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
На пистата

Банско посрещна най-добрите ски бегачи от България и Балканите

За поредна година писта „Бъндерица“ ще излъчи шампионите при индивидуалните стартове на мъжете и жените на 5 и на 10 км.


В първия ден от надпреварата мъжете ще се състезават на 10км., а дамите ще трябва да изминат дистанцията от 5 км, час по-късно.
На 18 март/неделя/ програмата откриват отново мъжете, в категория F, в 10:30 часа на 10 км, а жените стартират в 11:30 на 5 км.
Една от представителките на България е Нански Окоро, която ще защитава титлата си от Балканската купа, преди месец в Турция.
Повелителите на пистите ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се проведе през последния състезателен ден, от 13:00 часа, в района на финала.
Най-добрият български ски бегач Веселин Цинзов спечели старта на 10 км, класически стил от програмата на Балканската купа в Банско.
Веско финишира за 29:36,2 мин. Йордан Чучуганов зае петото място на 2,35 мин от Веско, а Николай Виячев е осми на 5,28 мин. При жените на 5 км, класически стил първа е румънката Тимеа Лоринц - 17,51,1 мин. Нанис Окоро е втора на 54,4 сек, а Ванеса Емилова е трета на 1:33,8 мин. Утре пак в Банско са стартовете за Балканската купа на 5 км, свободен стил, жени и 10 км, св.стил мъже.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading