Новините от деня

Новини за Банско

Кампания за профилактика на рака на гърдата за жените от община Банско

На 30 септември и 1 октомври 2017 година /събота и неделя/ ще се проведат профилактични прегледи за рак на гърдата в община Банско.

На 30 септември и 1 октомври 2017 година /събота и неделя/ ще се проведат профилактични прегледи за рак на гърдата в община Банско.

Кампанията се осъществява от Център за защита правата в здравеопазването – гр. София. Всички жени на възраст над 45 години ще могат да се прегледат напълно безплатно, като прегледите ще бъдат извършвани от д-р Младенов – специалист мамолог. Скринингът включва клиничен и ехографски преглед. При пациентките, при които се установи някакъв патологичен процес, ще се извърши и рентгеново изследване – мамография. Прегледите ще се провеждат в оборудваното помещение в сградата на Читалище „Никола Вапцаров” – гр. Банско (бившият ТОТО пункт) по предварително записване, в часовете между 9:00 и 18:00 часа. Желаещите жени от община Банско могат да се записват на телефон 0749/88611.

Ехографският апарат е дарение на ЦЗПЗ от фондация Моята млада България, а подвижния мамограф е дарен от Ротари Интернешънъл клуб София. Кампанията се осъществява с подкрепата на Райфайзен банк по програма „Избери, за да помогнеш”.

Най-нови

Най-четени

Свържете се с нас

Име 
E-mail 
Тема 
Въпрос 
Моля въведете следните символи: 
 Предпазва от SPAM!
    
  • Най-нови

  • Препоръчани

Loading
Loading