Новините от деня

Новини за Банско

Съобщение

Общинска администрация Банско уведомява своите жители и гости, че във връзка с извършването на...

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

За какво говори Асен Хаджитодоров с едни от най-важните хора в спорта

Банскалията Асен Хаджитодоров се срещна с председателя на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Международния параолимпийски комитет Андрю Парсънс. Важната среща се случила в Пьонгчанг, повреме на откриването на XII зимни параолимпийски игри.

Разговорите между президента на Световната федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров и председателя на МОК Томас Бах бяха свързани с летните параолимпийски игри през 2020 година в Токио, където канадската борба трябва да направи своя дебют, като част от олимпийското семейство. Параолимпийски състезатели по канадска борба ще премерят сили в японската столица след две години.

Роденият в Банско Асен Хаджитодоров бе официален гост на церемонията по откриване в Пьонгчанг, в ролята на президент на WAF. Минути по - късно той се срещна с Томас Бах и Андрю Парсънс, с които обсъди важни подробности за участието на канадската борба в летните параолимпийски игри. Рекордните 570 спортисти от 49 държави ще участват на олимпиадата. България участва с един спортист - Светослав Георгиев е биатлона и ски бягане.

 

автор: Марти Кирилов

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading