Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Ден на любовта и влюбените в Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов”

ЛЮБОВТА В СТИХОВЕ И ПЕСНИ

За две ръце, протегнати насреща,
земята бих докрая извървял.
За две очи, като звезди горещи,
аз цялата си топлина бих дал.

Евтим Евтимов

На 14 февруари празнично украсеното фоайе на Гимназия по туризъм ,,Алеко Константинов” събра всички младежи. Емоцията на деня, отбелязван като Ден на любовта и влюбените, пролича с червените сърца, закичени навсички присъстващи.

Под мотото ,, Любовта в стихове и песни“ учениците Славчо Павлов, Богомила Чукова, Михаил Бърдарев, Даниела Спасова, Максим Плясунов и Христина Младенова поднесоха на публиката литературно-музикален поздрав, който потопи всички в духа на романтичната традиция на Свети Валентин. Оригинално поднесенената информация за историята на празника и майсторски рецитираните любовни стихове на велики класици, създаде приятно изживяване.

Кулминационен момент на тържеството бе изпълнението на популярната сред младежите песен ,,Листата падат“. В ритъма на мелодията се включиха всички ученици, които припявайки и танцувайки се отдадоха на емоцията и веселото настроение.

Подготовката за събитието започна дни преди самото честване с писане на есета в часовете по български език и литература и изготвяне на табло, включващо ученическо художествено творчество, стихове, велики мисли за любовта и писане на валентинки. В конкурса за най-добро есе, стихотворение и рисунка се откроиха Йоана Калайджиева и Димитринка Чукова.

Гости на мероприятието бяха г-жа Анета Стоянова - Старши експерт по природни науки, г-жа Стефка Христова - директор на гимназията и всички учители в гимназията.

В поздрава си, водещата на проявата Роза Козарева, пожела на всички опиянение от аромата на виното и от споделената красива любов.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading