Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Банскалии на първа страница на вестник "Народна мъдрст"

Вестник “Народна мъдрост” е създададен в началото на 2016 г., като периодично, излизащо два пъти в годината, информационно издание на Българския национален младежки фолклорен съюз. В началото, една от основните цели на вестника е, да обслужва събитията на организацията – собственик, тъй като тя е собственик на едни от най-големите фолклорни форуми в България. В последствие, в резултат на непрестанно нарастващия интерес от страна на читателите , вестник “Народна мъдрост” вече е в полза на множество организации, образователни и културни институции, търговци, производители и медии.

В брой 8 на вестника, за периода Март-Август 2018, специален акцент на първа страница, в рубриката "Традиции" е отделено специално внимание на Тредициите на Банскалии. На снимката са Кукера Радослав Николчин, Нели Александрова - ръководител на Школа по народно пеене, Жан Михайлов-гайдар и участник във фолклорна група Банскалии, Димитър Касапинов-ръководител на фолклорна група Банска младост.

Статията разказва за безсмъртните традиции в нашият град, странието за съхранение полагани от Народно читалище "Никола Вапцаров" и хората участващи в тях.

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading