Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

"Зелените" искат властта. Плашат с кръв и момчена с качулки!

След показаният от Банско днес експеримент за това как действат "зелените тролове" в Интернет и "Труд" излязоха с публикация за заплахите и организацията на "зелените протести". В някой от показаните коментари вече ясно се вижда цветът на протеста и желанието за власт, както и пълната липса на екологични доводи.

" „Кръв”, „ защо се отделихме от пичовете с качулките, а не им помогнахме”, „няма да има публичен призив за бой, за да не научат ченгетата” – това е част от комуникацията във фейсбук между някои от организаторите на така наречените „протести в защита на Пирин”. Сред тези хора са и представители на „зелените”.

До момента полицията и службите за сигурност не упражняват своите законови правомощия, за да пресекат случващото се. „Труд” досега на няколко пъти показа, че става въпрос за политически акции, чиято цел е дестабилизация на страната, но правоохранителните органи все още не реагират.

Доскоро организаторите на протеста, които официално са коалицията „За да остане природа в България”, отричаха да има политика и че всичко е екология.

Във фейсбук един от лидерите на коалицията, Тома Белев, заявяваше, че „За да остане природа в България” не се занимава с политика. Но на 2 февруари Белев обяви в интервю: „Да това са политически протести”. Малко по-рано същият ден, в който излезе интервюто с Тома Белев, протестите тръгнаха към радикализация. Познати лица от предишни улични недоволства, като Асен Генов и Манол Глишев, обявиха в социалната мрежа, че няма да стане с „разходки”.

Ето какво написа Манол Глишев: „Да, протестът е политически. И пак да. Искаме властта. Аз я искам. Не е важно дали я искаме наистина, дали аз я искам наистина”. В друг пост той пита – „А ако вземем властта с кръв”?

А в предишни дни Генов обясняваше, че по време на протестите през 2009 година, хората на площада се били „паркетни протестиращи”, не са „помогнали на пичовете с качулките”. Сегашните шествия трябвало да се политизират, а не да се екологизират.

Друг лидер на протестите, Петко Ковачев, в различна фейсбук-дискусия отвърна на призивите за безредици с „Няма да има призив за бой публично. Аман от желаещи ченгетата да научат преди вас”.

В същото време Ковачев лееше ругатни срещу еврокомисаря по регионално развитие Корина Крецу, която докато беше на почивка у нас подкрепи решението на правителството от 28 декември за развитието на зимния туризъм. Ковачев нападна и председателя на Еврокомисията Жан Клод Юнкер, който демонстрира приятелски отношения с Бойко Борисов." пише Труд, а Петьо Блъсков излезе с мнение и допълни аргументите със статията за  Евродепутатът и съпредседател на парламентарната група на Зелените/Европейски свободен алианс в Европейския парламент, Ска Келер, която ще се включи в днешният пореден ден на протести в "защита на Пирин". Ето какво написа той:

"Фрау Келер безспорно обича България! Тя е германски евродепутат, известна с детската си мечта да натъпче с преселници Източна Европа и най-вече България. Мила женица, как да не й нащипеш бузките.

Днес тя защитава природата в Европарламента, а напоследък най-много защитава Пирин. И като всеки истински защитник на Пирин и борец срещу втората кабинка дава интервю за сайта на г-н Прокопиев „Дневник”.

Казаното от Келер в интервюто със сигурност кара колегата Еразъм от Ротердам да се обръща в гроба от ярост, че съдбата го е лишила от възможността да анализира дълбочините, до които може да стигне разглеждания от него проблем в гениалното му съчинение „Възхвала на глупостта” писано преди 509 години. Да посоча само твърдението на фрау Келер, че премиерът Борисов пропуснал да признае, че с промените в плана за Пирин щели да бъдат изсечени 150 квадратни километра вековни гори.

И стигаме до най-важния въпрос, в който питат фрау Келер защо в „несвободните” медии зелените са наричани „мафия”, „зелен октопод” и т.н. И добавят срещала ли е подобна враждебност другаде в Европа? Фрау Келер отговаря, че не си спомня когато и да е и където и да е в Европа да са ги наричали „мафия”!
Ето в този непринуден отговор всъщност се крие знакът за дълбоката заблуда, обсебила фрау Келер относно делата на родните „природозащитници”. Нашата приятелка е права, че в Европа никой не нарича зелените „мафия” по простата причина, че те се занимават наистина с екология и тя е тяхната гражданска кауза. А у нас както е добре известно „природозащитниците” се занимават със схеми за източване на европари, бюджетни пари и рекет – мафиотска класика.

Затова и за обществото тези юнаци са известни като мафия и зелен октопод. Отворете си очите и ушите, уважаема фрау Келер. Вас ви мамят!"

Източник: ТРУД 

Снимки: ТРУД

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading