Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Н.Пр. Шин Бунам, посланика на Южна Корея: ПьонгЧанг много прилича Банско

"Столицата на зимните олимпийски игри ПьонгЧанг много прилича на българския ски курорт №1 Банско." Това разкри пред БНТ н.пр. Шин Бунам, посланика на Южна Корея в България.

"Както и в Банско така и в ПьонгЧанг може да се развива туризъм, не само през зимата, а и през лятото". Курортът под връх. Тодорка е любимия за ски в България на Н.Пр. Шин Бунам. „Преди седмица в Банско организирахме фестивал на корейската кухня и пак карах ски там, допълни той.

Посланикът разкри също така, че разходите по провеждането на предстоящите ХХIII зимни олимпийски игри в Корея възлизат на 12,5 млрд. долара. От тях 10 млрд. долара са похарчени за инфраструктурни проекти, сред които и високо скоростната железопътна линия от летището Сеул до Гангнъм. Преди този път се е изминавал за 3 часа, а сега това става за 1, като влакът се движи с 300 км/ч.

Н.пр. Шин Бунам е категоричен, че ако спортната инфраструктура на Витоша бъде модернизирана, както и тази на Боровец и пътищата между тях София може успешно да кандидатства за зимни олимпийски игри.

 

 

 

Стандарт

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading