Новините от деня

Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Местата в Банско за Нова година свършват! Побързайте и с резервацията за зимната си ваканция!

Банско отново показа, че е зимен курорт номер едно!  Още от сега повечето места в хотелите и механите са заети за времето около Нова година. И тази година резервациите са от българи, румънци и турци.

Преди първия сняг, в Банско трескаво се готвят за новия сезон. Освен голямата посещаемост покрай световното по сноуборд, в курорта очакват и ръст на туристите, като цяло през всички зимни месеци.

В момента с пълна пара текат записвания за зимния сезон, предпочитани пакети са на халборд, тоест закуска и вечеря. Някой от хотелите предлагат и база ол инклузив.

Условията са съобразени предимно със скиорите, които са основните туристи през зимата. Всички хотели предлагат безплатно извозване до начална станция на лифта.

Въпреки, че до зимата има още време, в Банско и в момента има туристи. Идват преди сезона и се възползват от по- ниските цени в хотелите- на места около 30 лева с включена закуска.

Очакванията на бизнеса, като цяло са за постъпления от минимум един милион лева годишно, като две трети са от зимния сезон.

Кметът Икономов, преди време призова бизнеса да вдигнат качеството и цените на услугите си и така да привлекат туристи от по- висок клас.

 

*** Снимка: Георги Ангелов

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading