Новините от деня

Районът

Над 7000 дка гора изпепели пожарът в Кресненското дефиле

Около 7000 декара смесена гора вече е обхванал пожарът, който втори ден бушува над Кресненското дефиле, в района на държавните горски стопанства в Симитли и Кресна, съобщи директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. От тях над 5000 декара са иглолистните култури, които са напълно унищожени, тъй като огънят е върхов.


На помощ на пожарникарите в битката с огнената стихия са мобилизирани над 450 човека, от които 160 служители на ЮЗДП, 60 – от РДГ Благоевград, военни, доброволци. На място е почти цялата налична техника, която предприятието закупи- високопроходими специализирани автомобили и булдозери за прокарване на полоси.
Това е най-големият пожар на територията на ЮЗДП, който беше засечен от Центъра за управление и контрол на пожарната обстановка на ЮЗДП около 14.00 часа на 24 август. От началото на годината до момента са регистрирани 114 горски огнени инцидента, като засегнатата площ е близо 5200 декара. В над 80% от случаите ранното известяване и бързата реакция на горските екипи и на противопожарните служби са предотвратили разрастването им и нанасянето на големи щети на природата.

 

Най-нови

Най-четени

Свържете се с нас

Име 
E-mail 
Тема 
Въпрос 
Моля въведете следните символи: 
 Предпазва от SPAM!
    
  • Най-нови

  • Препоръчани

Loading
Loading