Правителството продължава да предприема действия за повишаване на доходите на хората от третата възраст. От 1 октомври ще влезе в сила второто увеличение на всички минимални размери на пенсиите за трудова дейност.

Николай Георгиев, кмет на Община Кресна в интервю за Kmeta.bg. Кметът коментира какви са очакванията на гражданите на Кресна по отношение на строежа на АМ "Струма", как общината се справя след избухналия на 26 август пожар, както и кои са неотложните за решение проблеми на общината.

Министър Николай Нанков и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов откриха нова детска площадка в град Годеч. Стойността на проекта е 25 хиляди лева. Министър Нанков заяви, че община Годеч е един добър пример за това как трябва да се развиват малките общини.

Министерският съвет одобри допълнителни 2 480 457 лв. за физическо възпитание и спорт в общинските и държавните детски градини и училища за 2017 г., съобщиха от "Дондуков" 1. Средствата се предоставят за учебно-тренировъчната и спортно-състезателната дейност на децата и учениците и за материално-техническото й обезпечаване. Те се определят съгласно разработени от детските градини и училища проекти.

Министър-председателят Бойко Борисов коментира евентуалния политически проект на шоумена Слави Трифонов с думите: „На думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно”. Борисов му пожела успех, защото „това е демокрацията“.

"С гордост и спокойствие се изправям и казвам гордо, че не се предадохме. Нашият съюзник е народът, а не протурската партия като ДОСТ, както направиха проамериканската партия ГЕРБ.


Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е спрял обществената поръчка за поддръжка на спешния телефон 112, защото се е почувствал притиснат от фирмата, която досега отговаряше за тази дейност, и която единствена може да продължи да го прави. Според него в поръчката „имаше слабости“, като основна слабост той изтъкна прекалено високата цена, която е искана.

  • Най-нови

  • Препоръчани

Loading
Loading