Районът

Първият концерт на ТФ "Перун" гр. Разлог в Сент Етиен - Франция - блестящ и уникален спектакъл!

Изпълнителите спечелиха сърцата на френската публика! Танцова формация „Перун“, която гостува във Франция по покана на асоцияция "Монплезир" сътвори истинско чудо.

Невероятно трудно е  да се опише с думи изключителната емоция и вдъхновяващо усещане съпровождащо изпълнението на Разложките танцьори по време на първият им концерт в "Сент Етиен". Публиката бе не просто завладяна от изключителното изпълнение на български народни хора, и танци, но буквано изпадна в екстаз от представянето на танцьорите от "Перун".

Разтърсващо, докосващо - французи и българи хванати за ръце играят българско право хоро, и пеят в един глас заразени от невероятният талант и емоция, която предават с изпълнението си българските изпълнители.
Аплодисментите съпровождаха всяко едно изпълнение - отначало до края всички на крака бурно и безспир французите аплодираха гостите от Разлог.
Залата в "Сент Етиен" препълнена с публика, която бе буквално обсебена, захласната от това, което виждаше - спектакъл на български танцьори, които сякаш не стъпват по земята, а танцът им разказва истории, и сякаш на сцената бе пресъздадена цялата китност на България - една чудна страна красотата на която, френските домакини видяха в танците на ТФ "ПЕРУН" от гр. Разлог.

Сърцата на френската публика бяха завладяни, спечелени, гостите изпитваха истинско преклонение пред това, което видяха на сцената - хорА и танци от България.
Хванати за ръце пеещи всички заедно играят българско право хоро - невероятен спектакъл достоен да бъде увековечен в историята.

 

 

Източник: Pirinsko.com

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading