Районът

С КОНЦЕРТ И РЕВЮ-СПЕКТАКЪЛ ЗАВЪРШИХА МЕРОПРИЯТИЯТА, ПОСВЕТЕНИ НА 60-ГОДИШНИНАТА НА ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ-ГР. РАЗЛОГ

От началото на годината се проведоха редица мероприятия по повод юбилея на музея в гр. Разлог. Гост-изложби от други музеи от страната, фотоизложба, конкурс за рисунки са само част от многото събития, съпътстващи честванията. В мероприятията участие взеха всички училища в града, Дневен център за възрастни хора-гр. Разлог,

Центъра за настаняване от семеен тип и Обединени детски заведения. Община Разлог, в лицето на кмета инж. Красимир Герчев, съдейства за извършване на ремонтни дейности в музея, както и финансирането на дейности, свързани с провеждането на юбилейните събития.

Вече 60 години в Исторически музей-гр. Разлог се съхраняват историята и традициите на хората от Разложкия край. 5 000 е броят на събраните и запазени експонати от различни епохи. „Нашата основна цел е тяхното опазване и популяризиране, за да могат да достигнат те до бъдещите поколения“-каза директорът на музея Христина Манова.
Поздрав към музейните работници, участниците в концерта, ревю-спектакъла „Магията на разложката носия“ и гостите на тържеството отправи председателят на Общински съвет, гр. Разлог д-р Мария Копанарова-Тасева. 
В заключителния концерт участие взе Ансамбъл „Разложки мераци“, с ръководители Благой Юруков и Райна Асева, а ученици от СУ „Бр. Канаризеи“, гр. Разлог и момичетата от Танцов клуб „Пирински наниз“, с ръководител Мария Калоянова представиха уникални носии, чиято красота в детайли от близо още повече изпъква.

Текст: Анелия Дункина-Дебелушина

Снимки: Община Разлог

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading