Липсата на актуализация на Плана за управление на Национален парк „Пирин” спира развитието на туризма и в община Разлог, алармира кметът Красимир Герчев. Община Разлог също иска да развива зимен туризъм, за това те настояват отдавна.

Жители на град Добринище вече втори месец са без улично осветление. Става въпрос за улица "Места" в курортният град. Живущи на улицата споделиха, че след изнасяне на електрическите табла на къщите по уличните стълбове улицата им тъне в тъмнина. Пуснати са множество жалби в ЧЕЗ, но от там липсва реакция. 

Вчера е уведомена и Община Банско, от където обещаха бързо разрешаване на проблема.

Честит рожден ден на секретаря на читалище Димитър Благоев град Добринище - Ани Парапунова! Желаем и от сърце много здраве, много късмет, творчески успехи и винаги да бъде обградена от верни приятели!

Наздраве!

Проливният дъжд вчера създаде критична ситуация в Разложко, но положението веднага бе овладяно.

Рано сутринта река Глазне скъса дига и наводни част от пътя и полски терени край разложкото село Баня. На място веднага е струпана техника, а аварийни екипи възстановиха дигата.

На място бяха кметът на Разлог – Красимир Герчев, директорът на РС ПБЗН в Пиринско – комисар Георги Пармаков, както и кметът на селото – Мария Юрганчева.

Четиризвездният хотел „Катарино СПА“ край Разлог ще отвори врати съвсем скоро, след като повече от година бе в ремонт. Цялата инвестиция в ремонтните работи достигна сумата от 14 милиона лева. 

С втора награда за фолклорни танци в категория от 9-13 години се върнаха децата на ТС “Добринищенче” от Банско, където взеха участие в Международния фестивал на изкуствата “Утринна звезда”.

Тържеството за запалването на светлините ще започне в 17.30 часа, а малки и големи ще могат да се насладят на интересната коледна постановка „Коледари-сурвакари“ на Общински куклен театър-Благоевград.

Заедно с коледното дръвче, празнични светлини ще огреят и улиците и центъра на гр. Разлог. Хиляди лампички, светещи гирлянди, светлинни пана с коледни мотиви ще придадат още по-голямо празнично настроение на жителите и гостите на град Разлог.

На 1 декември от 18.30 ч. в салона на читалището в Разлог ще се проведе Коледен концерт. В него ще вземат участие „Огражденска четворка“ , Танцов ансамбъл „Перун“ и Танцов клуб „Рилска самодива“. На 14 декември от 16.30 часа в Многофункционалната зала на читалището ще се проведе детски коледен концерт и посрещане на Дядо Коледа.

Един от най-дългочаканите моменти през годината в Разлог е Новогодишният кукерски карнавал. Той се провежда на 1 януари, а началния час е 10.30 ч. В него ще вземат участие всичките седем квартала на град Разлог, които ще представят обичая по гонене на злите сили.

С настъпването на новата година във всеки човек заживява надеждата за новото по-добро начало, вярата в бъдещите дни и желанието да ги изживеем заедно, щастливо и мирно. Именно затова 1 януари е толкова важен за жителите на Разлог-този ден дава възможност на всеки да се откъсне от лошото и да продължи през Новата година зареден с доброта и сила за постигане на мечтите.

 

  • Най-нови

  • Препоръчани

Loading
Loading