Пътеводителят е дело на географа от Гоце Делчев Николай Даутов. Книгата включва интересни маршрути, туристически обекти, цветни карти и др. Авторът на пътеводителя бе представен от уредника в Исторически музей-гр. Разлог Илия Тантилов. Това е трета книга за Николай Даутов, като има издадени вече ,,Пирин - речник и пътеводител" и ,,Пирин - географски и етимологичен речник", а също така както е автор и на други публикувани изследвания. Авторът участва в различни инициативи на музея в Разлог, като тази година взе участие във фотоконкурса ,, С Разлог в сърцето" и спечели второ място в него.

 

Текст: Анелия Дункина

снимки: Община Разлог

 

Гоцеделчевското село Брезница посрещна над 1000 самодейци от България и Македония за Международния фестивал “Фолклорни пътеки”. С невероятно автентично творчество на селския мегдан се проведе събитието. Самодейците от Добринище взеха участие в музикалния форум, в който представиха пъстра палитра от песни и танци.

Депутатът от 44 Народно събрание Александър Мацурев присъства на честванията на 105тата годишнина от освобождението на Симитли. Заедно с  други депутати, бяха приети от кмета на общината г-н Апостолов и взеха участие в Тържествената сесия на Общинския съвет, на който бе взето решение акад. Христо Григоров - председател на Български червен кръст, който е внук на Ичко Бойчев, един от освободителите на Симитли, да бъде обявен за почетен гражданин на града.

В по-късните часове на деня Мацурев се срещна с организацията на ГЕРБ в Кресна, като част от поредицата посещенията по места. 

 

Над 30 актове и наказателни постановления са съставили служители от отдел „Екология, чистота и земеделие“ в Община Разлог за нарушаване на нормативната наредба и свободното пускане на животни на територията на общината.

Изпълнителите спечелиха сърцата на френската публика! Танцова формация „Перун“, която гостува във Франция по покана на асоцияция "Монплезир" сътвори истинско чудо.

  • Най-нови

  • Препоръчани

Loading
Loading