Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Банско е водещият претендент за световно през 2021 година

По време на есенната календарна конференция на ФИС в Цюрих се разбра,  че Банско може да приеме през 2021-а година домакинство за Световната купа при мъжете, а веднага след това и юношеското световно, като по този начин младите ни таланти ще се докоснат до нивото на световната купа и ще покажат най-доброто пред българска публика.

Банско препотвърди и кандидатурата си за домакинство на световни финали през 2023 г.

ФИС избра Ленцерхайде за домакин на финалите за световната купа, като Банско също бе кандидат да ги организира. Веднага след гласуването от федерацията по ски на Германия предложиха ФИС още сега да гласува Ленцерхайде да приеме финалите през 2021, а Банско през 2023. Решението обаче бе отложено в последния момент поради възражение по процедурата от Американската ски асоциация.

Банско и този сезон приема световни купи. От 26 до 28 януари в курорта ще се проведе за втора поредна година световна купа в сноуборда, като на Бъндеришка поляна ще дойдат над 200 от най-добрите състезатели в паралелните дисциплини и в сноуборд кроса, начело с Радо Янков и Сани Жекова.

Курортът ни има опит в организирането на подобни състезания и е организирал вече 5 пъти стартове за световната купа в алпийските ски, и веднъж в сноуборда.

 

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading