Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Кметът Георги Икономов с призив към държавата да спре псевдоеколозите

"Трябва ни втора кабина, писти,газификация, не да решаваме проблемите на парче" това заяви кметът на Банско пред Красимир Каракачанов. По време на срещата Икономов призова да държавата да спре да протака промените по Плана за управление на Пирин и да не се съобразява с една шайка псевдоеколози.

На срещата бе обсъдено още и плюсовета, които ще донесе на Банско магистрала Струма и засилването на туристопотока към Банско, което ще доведе до още по-сериозни проблеми при липсата на съоръженията.

Банско спечели първото дело, ще спечели и следващите, но се навлиза в една дълга и тромава процедура, заяви още кмета Икономов.

Според вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов развитието на икономиката и туризма в Югозападна България зависят малко или много от изграждането на автомагистрала /АМ/ "Струма". Това той заяви по време на обществения форум в Симитли, посветен на перспективите за реализация на инвестиционни проекти в района, които са свързани и с изпълнението на този мащабен инфраструктурен проект. В него участваха също заместник-министри, народни представители. Сред участниците бяха и председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов,  областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, кметовете на общините Банско и Разлог Георги Икономов и Красимир Герчев, представители на Камарата на строителите, на различни институции и неправителствени организации, експерти.
   "Винаги съм бил свързан малко или много с Пиринска Македония и региона, коментира пред журналисти Красимир Каракачанов. Още в предизборната кампания съм поемал ангажименти към хората тук, че с всички средства  ще съдействаме за икономическото развитие на целия регион, за развитието на туризма, посочи той. И, честно казано, никога не съм разбирал защо черният щъркел, бялата лястовица или краставата жаба трябва да спират икономическото развитие на България. Явно е, че от подобни игрички се хранят определени хора, а може би обслужват и други икономически интереси."
   По думите на вицепремиера малко или много развитието на икономиката в целия регион, на туризма зависи от построяването на магистрала "Струма". Той подчерта също колко важно е да се приеме планът за развитие на Банско и изграждането на втора кабинкова въжена линия в курорта. "Това са все неща, от които ще печели целият регион, хората ще имат работа и младите хора няма да бягат навънка, отбеляза  Каракачанов. Това създава възможност за развитие не само на една община, а на всички околни, съседни общини. Така че тази среща е навременна", добави  той.
  

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading