Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Кметът на община Банско Георги Икономов постави въпросът за развитието на ски зона Банско, като основен стратегически проект за района

Среща, инициирана във връзка с възможностите, които предоставя изграждането на 3-ти ЛОТ на магистрала „Струма”, се проведе в присъствието на вицепремиера Александър Каракачанов, депутати от Благоевградска област, областния управител, представители на министерствата и кметове.

Кметът на община Банско Георги Икономов постав въпросът за развитието на ски зона Банско като друг основен стратегически проект за района.

„Благодаря на г-н Каракачанов за твърдата и постоянна позиция в отношението му към Банско и неговото развитие. Именно затова заявих пред него, че разрешаването на инвестициите в ски зона Банско трябва да вървят успоредно с изграждането на транспортните коридори в региона. Подобряването на достъпа до нашия курорт ще доведе още повече туристи, които ще се сблъскат с опашки и недостатъчни обслужващи съоръжения в ски зоната. Друг въпрос, който ще назрява все повече, е замърсяването на въздуха през отоплителния сезон поради масовата употреба на дърва. Затова апелирах пред заместник министър-председателя за комплексни управленчески решения – паралелно с развитието на магистрала Струма, да бъде ускорено изграждането на газопровода към нашите общини, и най-вече разрешаване на инвестициите в съществуващите ски зони- Банско и Добринище. След приключване на съдебните дела във връзка с новия план за управление на Национален парк „Пирин”, същия трябва да се приеме по най-бърз начин и да се разрешат инвестициите в ски-зоната. Търпението на Банско отдавна се изчерпа, очакваме действия“, заяви кмета след срещата.

 

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading