Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Децата на Банско спортуваха и се забавляваха по случай празника на града – 5 октомври

По случай 105 годишнината от Освобождението на град Банско на 5 октомври 1912 г., спортните клубове в града проведоха истински празник на удоволствието от движението.

Под надслов „Децата на Банско спортуват и се забавляват”, стадион „Св. Петър” бе теренът, на който цял следобед звуча детски глъч и смях. Ръководители и треньори бяха организирали с много любов и желание различни игри и забави за малчуганите, като разбира се имаше и лакомства за всички. По специално изграденото трасе с препятствия, преминаха освен малките състезатели, и техните любими учители и треньори, като всички те бяха приветствани от заместник-кмета Ивайло Ръхов и председателя на Общинския съвет – Петър Баряков.

Спортното събитие е част от празничната програма за Деня на Банско – 5 октомври. Тази вечер, на сцената на читалище „Никола Вапцаров”, предстои очакваният от всички концерт – спектакъл на самодейните състави с пъстрото наименование „Цветовете на времето”. Акцентът тази година ще бъде богатството и красотата на българската и банската носия, които ще бъдат демонстрирани на предвиденото „модно дефиле”. След културното събитие, всички посетители ще могат да разгледат фотоизложбата “Това е Банско”. Тя ще бъде разположена във фоайето на читалището и ще покаже подбрани кадри от тримата любими фотографи на планинския град – Димитър Мацурев, Георги Ангелов и Иво Димитров. Те ще опитат да представят многоликостта на Банско през своя поглед, а за жителите и гостите на града предстои да се насладят на запечатаните моменти от пълнокръвния живот в курорта.

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading