Аз съм ходил в Пирин!

Вижте всички
Новини за Банско

Ски алпийци от Банско с успешно участие на Лятното държавно първенство

На 23 и 24 септември на базата на НСА се проведе Лятното държавно първенство по ски алпийски дисциплини за деца. Състезателите бяха разделени на две възрастови групи: Младша момичета и момчета и старша момичета и момчета.

През първия ден участие взеха над 50 деца от всички клубове. Скиорите премериха сили в 6 дисциплини: гладко бягане 30 метра; скок от място; прескоци за време, упражнението осмица, упражнение за гъвкавост и 600 метра. Представителите на СК Банско успяха да спечелят 1 първо място на прескоците за време, като победител стана Лиляна Питова. Тя успя да спечели и трето място на упражнението „осморка”. В генералното класиране Лили се класира на девето място. Общо 3 състезателки успяха да вземат точки от генералното класиране.

При момчетата до 14 годишна възраст Никола Георгиев спечели пето място на 30 метра гладко бягане и също успя да вземе точки от генералното класиране.

През втория ден се проведоха състезанията за старша възраст момчета и момичета.

Проведоха се същите дисциплини, като бягането за старша възраст бе 800 метра.

При момичетата до 16 години Магдалина Бистрина се класира на седмо място в генералното класиране с точки за купата на надеждите.

В дисциплините 30 метра гладко бягане, скок от място и прескок за време победител при момчетата до 16 годишна възраст стана представителя на СК Банско Сиян Питов. Той успя да спечели и трето място на упражнението „осморка”. В крайното подреждане състезателят на СК Банско зае първо място и спечели пълен актив от точки за Купата на надеждите.

Вижте всички
  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading