С минута мълчание учениците на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”  гр. Банско почетоха паметта на жертвите от ПТП и станаха съпричастни с мъката и страданията на техните близки.

В читалище „Никола Вапцаров – 1894г.“ бе проведен поредния урок по родолюбие,този  път на тема „Стиховете на дядо Славейков“, по повод 190 години от рождението на поета.

Красивите думи толерантност, търпение, приятелство, честност, грижовност, уважение, взаимопомощ, изписани на табла на входа на училището, посрещнаха тази сутрин деца, родители и учители  в СУ ”Неофит Рилски”.

На  13.11.2017г. в Големия салон на Читалище „Никола Вапцаров” бе представена  театралната постановка „Спасителят” на учениците от трите професионалните гимназии, от VI  и VII клас от СУ „Неофит Рилски”– гр. Банско, ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Добринище и ОУ „СВ. Св. Кирил и Методий” – с. Места.  Спектакълът е продукция на театрална формация „Улична банда” – гр. София.

Своята съпричастност към трагичните събития по времето на Холокоста, довели до смъртта на един и половина милиона еврейски деца, и почитта си към жертвите на нацизма учениците и учителите в СУ "Неофит Рилски" изразиха с включването си в проекта "Жълт минзухар".

За първа година ученици  от II, III и  IV клас на Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” гр. Банско  участваха в 5-ия  международен  турнир „Математика без граници”.

Учениците от  IV –б клас на НУ „Св. Паисий Хилендарски” с класен ръководител г-жа Юсева и представители на община Банско участваха в Проект „Жълт Минзухар”.

Румънски учители, представители на Асоциация "Свобода за образованието, културата и спорта", посетиха СУ "Неофит Рилски" - гр. Банско, за да разгледат материално-техническата база и да се запознаят с учебния процес.

  • Най-нови

  • Препоръчани

Loading
Loading