С участието си в проекта „Училище с отворен код“ на фондация „Дигиталните деца“ СУ “ Неофит Рилски“ ще предостави възможност на своите възпитаници от средния курс да усвоят основни дигитални умения и компетенции.

Учениците и учителите в СУ "Неофит Рилски" свято пазят паметта на националния ни герой Васил Левски. Израз на тяхната почит към личността и делото на Апостола на българската свобода са многобройните прояви в училището.

Двама състезатели от таекуондо клуб Хоук-Банско ще вземат участие на Европейското първенство по таекуондо, което ще се проведе в гр.Талин, Естония от 24 до 29 април. Това са младите атлети Катрин Гемкова и Даниел Валеюв, които отново станаха част от националния отбор за 2018 г.,след като извоюваха златни медали на държавния шампионат в своите категории.

Те ще имат право да защитават своите медали от отминалото Европейско първенство в Ливърпул 2017г.,на което Катрин спечели сребърен медал, а Даниел - бронз. Със съдействието на Община Банско, активността на председателя на клуб Хоук-Банско Николай Кехайов и на родителите, бяха осигурени необходимите парични средства, както за участие на първенството, така и за подготовката на състезателите, която започва от началото на април на лагер-сбор на националния отбор в гр. Благоевград. Но преди големият форум им предстои друго изпитание. Младите бойци ще вземат участие в международния турнир "Сърбия Опън 2018г ".

Нека им пожелаем успех

Днес в местността Чалин Валог над Банско се проведоха стартовете по ски алпийски дисциплини за Купа Пирин. В дисциплината гигантски слалом се състезаваха момчета и момичета от две възрастови групи - до 14 години и до 16 години.

В Начално училище „Св. Паисий Хилендарски” гр. Банско от ранна възраст насърчаваме децата да спортуват и да се изявяват. Спортът гради силни характери, учи на дисциплина и екипност. Той кара децата да си поставят цели и да ги постигат.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading