Кемпински Хотел Гранд Арена Банско бе награден за „Най-добър ски хотел на България за 2017 г.” от Световните ски награди. Хотелът печели първата си награда в тази категория още със стартирането на програмата през 2013г.  и след това последователно през 2014 г. и 2015г. Два месеца по-рано, хотелът получи и друга престижна международна награда, а именно за „Най-добър хотел на България за 2017г.” от Световните туристически награди.

Бляскавата гала церемония по връчване на Световните ски награди тази година се състоя на 18 ноември в хотел A-Rosa Кицбюел, в Австрия като част от специално подготвената за участниците тридневна програма от развлекателни активности и занимания. Над 200 водещи експерти в ски туризма, професионалисти и пазарни лидери от цял свят присъстваха на най-дългоочакваната вечер за ски индустрията.

Генералният Мениджър на Кемписнки Хотел Гранд Арена Банско, Наталия Каширская, също бе сред ВИП гостите и имаше честта да се качи на сцената и лично да приеме наградната статуетка от името на хотела. „За мен е голямо удоволствие и съм изключително горда да получа тази ценна за нас награда“, коментира г-ца Каширская. „Бих искала да благодаря на всички, които дадоха гласа си за нас, за тяхната лоялност и признание, както и на целия си екип за техните усилия да предоставят на нашите гости неповторимо изживяване. Тази година имаме двоен повод за празнуване, тъй като Банско също бе отличен за „Най-добър ски курорт на България”, вече за пета поредна година. И хотелът и дестинацията имат всъщност много какво да предложат и ние сме много радостни, че нашите гости ни оценяват като най-добрите на българския пазар. Тези значими отличия допринасят перфектно за нашата цел да популяризираме хотела и курорта на международния пазар за луксозни ски дестинации“.

Победителите бяха отличени на база на гласувания от цял свят от водещи специалисти в ски индустрията и от хиляди потребители на луксозни пътувания. Пълният списък на победителите е публикуван на www.worldskiawards.com/winners/2017

За Световните ски награди

Основани през 2013 г., Световните ски награди имат за цел да повишат стандартите в ски индустрията чрез награждаване на организациите, които са лидери в своята област. Гласовете са на база на гласувания от професионалисти, работещи в ски индустрията - мениджъри, клиенти на туристически услуги, туроператори, агенти и медии и от крайните потребители (скиорите), гласували онлайн на официалния уебсайт на наградите. Световните ски награди са дъщерна организация на Световните туристически награди, които в момента празнуват своята 24-та годишнина.

 

 

В читалище „Никола Вапцаров – 1894г.“ бе проведен поредния урок по родолюбие,този път на тема „Стиховете на дядо Славейков“, по повод 190 години от рождението на поета.

Вече няколко дни банскалии и гостите на града се радват на новият кръст на кулата - символ на града. Кръстът бе изработен и монтиран от доброволци, като дървото от което е направен е на повече от 700 години. 

Това установиха учени, които изследваха вътрешната структура на микроледник Бански суходол - най-голямото тяло от вековен фирн и лед у нас през месец Август.

Днес взех участие в Кръгла маса на тема „Проект за изменение на Плана за управление на НП „Пирин“ и проект за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение и допълнение на концесионния договор за „Ски зона с център гр. Банско“.

"Да не мислите, че ми харесва стърчащ недовършен бетон. Ако зависи от мен, недостроените с години сгради ще бъдат събаряни след определен законов срок. Бих го предложил и сега". Така коментира пред Клуб Z кметът на Банско Георги Икономов казуса с презастрояването на курортния град, който в момента е в имотна криза. 

Банско отново се доказа като запазена марка, след като за 5-а поредна година бе обявен за курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия изобщо.

На срещата бяха изказани притеснения основно от зелените организации. Притесненията са свързани с демографски проблеми, с безработица, с намаляване на цените на имотите. В едномесечен срок концесионерът и община Банско ще дадат писмен отговор на въпросите им.

След като новият кръст на камбанарията грейна отново над града ни, екипът ни реши да се срещне с Иконом Георги Касапинов, който да ни разкаже всичко за подмяната му, дарителите, историята... 

Банско за пети пореден път спечели World Ski Awards в своята категория. Това съобщи директно от церемонията маркетинг мениджърът на Юлен - Иван Обрейков, късно тази вечер. Очаквайте още подробности от Кицбюел! Поздравления Банско!

  • Най-нови

  • Препоръчани

Loading
Loading