Д-р Иван Джупанов - ортопед-травматолог в Софиямед, ще извършва прегледи в Консултативния лекарски кабинет, в сградата на читалище "Н. Вапцаров", Банско, /бившето тото/, на 28.10. 2017г. от 10 до 13.30 часа. От 14 часа на същия ден ще приема д-р Филип Маринов, онколог от МБАЛ "Сердика",София. Телефон за записвания - 0889 387344.

Кампанията по набиране на средства за малката Марти от Банско продължава. Още един банскалия с голямо сърце, реши да се раздели със свой любим уникален сам по себе си предмет. Благовест Сирлещов продава ски каска Carrera с подписите на едни от най-големите в ските - Марк Жирардели , Марсел Хиршер, Ивица Костелич, Аксел Лунд Свиндал. Цената на предмета е 400,00 лв. 

Хората на Банско и района продължават със своята подкрепа за малката Мартина. Футболната звезда на ЦСКА Борис Галчев, се включи в благотворителната кампанията по събиране на средства,  като закупи оригиналната футболна тениска на на полския футболист Левандовски от мега отборът Байерн Мюнхен. Върху тениската са оставили своите афтографи целият отбор на Байерн.
 
Борис призовава всеки, който може да помогне на малкото ангелче да го направи, за да може тя отново да се радва и усмихва задно със своите връстници.
 

Пирин планина ще бъде домакин на 8мия финален старт в дългата дистанция на световната купа.

На 12 Октомври 2017 г, в Лимоне Сул Гарда, Италия официално бе обявен календара на Световните серии по Скайрънинг за Сезон 2018г. Две години след първото си издание, ултрамаратона Пирин Ултра намира мястото си сред най-добрите и става 8ми, финален старт в дисциплината Sky Extra (Extreme & Ultra). Стартът/финалът на състезанието остава в гр. Банско, като малка промяна има в дължината на трасето и датата на провеждане. Пирин Ултра влиза в календара за 2018, с трасе от 66 км, 4,200м положителна денивелация и лимит за преминаване на разстоянието 16 часа. Датата на провеждане ще бъде 6 Октомври 2018г., а наградния фонд ще достигне 5000 евро.

Дисциплината Sky Extra (Extreme/Ultra) включва състезания с дължина от 50км до 99км, с минимум 3200м вертикално изкачване. През 2018г. тази дисциплина ще включва 8 старта, като за финалното класиране ще се вземат предвид четирите най-добри резултата на бегачите. Пирин Ултра ще е последният, 8ми финален старт от сериите, където световният елит от бегачи ще премерят сили. В календара за 2018 присъстват още състезания във Испания, Португалия, Франция, Италия и Шотландия.

Ултрамаратонът Пирин Ултра бе проведен за първи път през Септември 2016г. Тогава на старта застанаха 44ма участници. Второто издание на състезанието през 2017г., събра над 140 бегача от страната и чужбина. Чуждестранното участие бе чувствително, като имаше състезатели от Ирландия, Италия, Румъния, Турция, Унгария, Китай и Канада. Третото си издание, българският планински ултрамаратон ще отпразнува вече като част от световното ниво. Гр. Банско и Пирин планина ще приемат най-добрите състезатели в света, а най-добрият ни планински бегач и трети в света за 2016г., Кирил Николов-Дизела сподели във социалните мрежи: „Невероятно е, че догодина ще мога да бягам кръг от Skyrunning World Series на родна зема! Pirin Ultra е избран за финален кръг в дисциплината Ултра & Екстрийм“. "Включването на Пирин Ултра в Световните серии е високата оценката, която получи екипа на състезанието, общността от хора, които се занимават с този спорт и планините, които България притежава за практикуване на планинското бягане като спорт." каза Димитър Димитров, директор на състезанието.

Скайрънингът като спорт е създаден през 1992 година от италианеца Марино Глакомети и негови сподвижници. През 90те години на 20ти век, те поставят началото с първите състезания на Монблан и Монте Роса. Към момента се провеждат над 200 състезания в 65 страни с над 30 000 участници. Популярността на спорта продължава да расте и с включването на Пирин Ултра в Световните серии, България става част от това развитие.

За контакти:
XCoSports България
бул.Черни Връх 90, София
+359892233040
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Хотелът повтори инициативата си „Един екип, една цел – един тон храна“ за пета поредна година Банско, 18 октомври 2017 – На 16 октомври, мениджърският екип на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско посети Парка за танцуващи мечки в Белица с благородната мисия да дари един тон пресни плодове.

Заповядайте на 24.10.2017г. от 18.00ч. на постановката "Тайната на един Дон Жуан", поставена от Драматичен театър "Невена Коканова", гр. Ямбол. Спектакълът ще бъде игран в салона на читалище "Никола Вапцаров - 1894г." гр.Банско.

 

  • Най-нови

  • Препоръчани

Loading
Loading