Не всички имаме шанс да сме физически здрави и да може да правим каквото си пожелаем. Всички ние обаче, дори и тези от нас с някакъв здравословен проблем, не се различаваме по желанието да направим нещо и дух да го постигнем.

На 01.03.2018г. в местността Осогово до гр. Кюстендил състезателлите на Ски Клуб Банско спечелиха 5 медала от провелия се Зимен Олимпийски фестивал. Скиорите се състезаваха в дисциплината Гигантски слалом в две възрастови групи: момичета и момчета до 14 години и момичета и момчета до 16 години. При момичетата до 14 години Лиляна Питова спечели сребърния медал само на 0.08 сек. от първото място.

Нова победа за Ски Клуб Банско. На 16.03 в Боровец се проведе международното състезание Купа Пиба. Участие взеха състезатели от Румъния, Турция, Бразилия, Босна и Херцеговина и Украйна. Класиранията на представителите от България важат за купата на Надеждите. В много тежки условия и силна конкуренция състезателката на Ски Клуб Банско Лиляна Питова спечели първото място за Купата на Надеждите. В общото класиране за купа Пиба тя зае второто място. В първите десет, място намериха още две състезателки на Ски Клуб Банско. Ива Скабрина зае 6-то място, а Симона Цекова 10-то място. В генералното класиране за купа Пиба те са съответно на 10- то място и на 14-то място.

Ски състезание за дипломати се проведе за девета поредна година в Банско. В него участваха над 70 представители на дипломатически мисии у нас и техни приятели. Състезанието е под егидата на Министерството на външните работи и на Спортното министерство.

Осем планински спасители от Банско и Разлог с две моторни шейни са се отзовали на сигнала

Екипи на Планинска спасителна служба от Банско и Разлог са помогнали на двама туристи – момче и момиче, които са закъсали на път към хижа „Яворов“ вчера в следобедните часове, съобщиха от ПСС към БЧК, цитирани от БНР. Премръзнали, двамата са потърсили помощ по телефона. 

Осем планински спасители от Банско и Разлог с две моторни шейни са се отзовали на сигнала, намерили са двамата туристи и около 2 часа след полунощ са ги транспортирали до хижа „Яворов“.

Всички карти за съоръженията в ски зона Банско вече са намалени с 20%. Всички писти и съоръжения работят, а днес във високите части на Пирин превалява сняг, съобщи пред репортер на БТА Иван Обрейков – маркетинг директор на ски зоната.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading