Българският ски курорт №1 Банско в момента е най-желаната дестинация за феновете на белите спортове не само от българските туристи.

В цяла Източна Европа единствено под Тодорка условията за ски са най-добри. Снежната покривка в ски зона Банско варира от 2 до 4 мeтра. Отличните условия за каране както на ски, така и на сноуборд са причината да искат да тренират там в момента националите в алпийските дисциплини на Словения и Хърватия.

На проведения на 30 март последен старт за зимния сезон в ски бягането маратона в Пампорово, СК "Банско" беше представен от талантливия ски бегач Тодор Малчов. В дисциплината маратон на 21 км, той спечели убедително надпреварата при юноши старша възраст. Състезанието е валидно за Държавно първенство, като по този начин победата на Малчов му отреди  2 златни медала от Пампорово. 

С това равносметката от изминалия сезон е демонстрирана класа от бегачите към ски клуб Банско и завоювани престижни класирания.

Традиционният приз на Българската федерация по ски - „Най-обективно отразяване на работата на федерацията за сезона“ тази година е за екипа на вестник "Банско Утре" и списание "Банско". Вицепрезидентът Георги Бобев връчи плакета на Крикор Румян, редакционен директор на изданията на официална церемония по закриването на сезона, организирана от БФСки и Българския олимпийски комитет.

  • Най-четени

  • Най-нови

Loading
Loading